AI crypto coins pumpen na ChatGPT’s Google-rivaal aankondiging – 3 nieuwe crypto’s die mee kunnen stijgen

ai crypto

OpenAI, het bedrijf achter de bekende chatbot, ChatGPT, heeft afgelopen donderdag aangekondigd een nieuwe AI-zoekmachine te lanceren. Deze zoekmachine zou een sterk kunnen concurreren met Google en zal naar verwachting op maandag worden onthuld.

AI Cryptomunten zijn op donderdag en vrijdag hard gestegen na de aankondiging en presteren ook dit weekend nog redelijk sterk ondanks een dalende markt op zaterdag. In dit artikel kijken we in meer detail naar de aankondiging van OpenAI en de invloed hiervan op AI crypto’s.

OpenAI kondigt nieuwe AI-zoekmachine aan

OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, is van plan om een AI-zoekmachine te lanceren die het op kan nemen tegen Google. Het bedrijf zal naar verwachting op maandag zijn nieuwe zoekmachine onthullen.

Deze zoekmachine zal waarschijnlijk een uitbreiding van ChatGPT worden, waardoor de chatbot met behulp van deze tool nog meer informatie van het internet kan halen om op te trainen.

Met behulp van grote partners, waaronder Microsoft, kan OpenAI een grote rivaal van Google en de AI start-up, Perplexity, worden. Ondertussen begint ook Google steeds meer bezig te zijn met AI, waar op de jaarlijkse conferentie van het bedrijf gesproken zal worden.

Vlak na de hype van NVIDIA, zijn AI cryptomunten voor een tweede keer behoorlijk gestegen in waarde. Zo zie je in de onderstaande schermafbeelding hoe deze categorie cryptomunten afgelopen vrijdag presteerde na de aankondiging. Actuele ontwikkelingen kun je bekijken op CoinMarketCap.

AI crypto's pumpen
Prestatie van AI crypto’s op vrijdag – CoinMarketCap

Omdat Artificial Intelligence steeds meer aandacht krijgt, kunnen AI crypto’s steeds meer waard worden. En hoewel er naar verwachting veel korte sprongen zullen komen, gebaseerd op hype, kunnen deze cryptomunten na deze hype consolideren op een hoger niveau.

De marktkapitalisatie van AI crypto’s ligt nu rond $38 miljard, maar zou later dit jaar meer dan $100 miljard kunnen worden.

Welke AI crypto coins kunnen meeliften op AI hype?

Hoewel grote AI cryptomunten veel zijn gestegen in de afgelopen week, hebben deze een market cap van meer dan $1 miljard en is er meer volume voor een significante stijging. Het voordeel van kleinere AI coins is dat ze makkelijker x10 kunnen gaan.

In dit artikel lijken we naar 3 kleine AI crypto’s met potentie om veel waard te worden in de loop van het jaar. Deze tokens zijn tijdelijk voor een lage prijs te koop in een Initial Coin Offering (ICO) of presale, waarbij je als vroege investeerder mogelijk veel winst kunt maken.

WienerAI (WAI)

De nieuwe meme coin WienerAI (WAI) combineert AI met het leuke van een dog meme crypto en kan hiermee op meerdere vlakken meeliften. Deze grappige meme coin heeft in enkele weken tijd $1,5 miljoen opgehaald met zijn presale.

Terwijl de presale loopt, is het team van WienerAI bezig met ontwikkelen van zijn eerste AI tools, terwijl de “Sausage Army” community steeds verder groeit. Binnen deze community kunnen leden extra WAI tokens verdienen door actief te zijn en door hun tokens te staken.

Je kunt WAI tokens kopen voor $0,000706 per stuk en vroegtijdig staken om tijdens de presale extra tokens te verdienen. Binnenkort zal WAI gelanceerd worden op exchanges en kan het, dankzij zijn sterke community, stijgen in waarde.

 

5th Scape (5SCAPE)

Een andere opkomende crypto die veel kan profiteren is 5th Scape (5SCAPE), die een grote speler kan worden in de sector van Virtual Reality (VR). 5th Scape is een compleet VR-ecosysteem die zijn native token, 5SCAPE, in de presale verkoopt en hiermee al $5,86 miljoen heeft opgehaald.

Binnen het ecosysteem van 5th Scape, kunnen ontwikkelaars hun VR-experiences uploaden, terwijl gebruikers erin kunnen stappen. Zo kun je binnen dit ecosysteem genieten van meeslepende games, films, series en zelfs lesmateriaal.

Je kunt 5SCAPE kopen voor $0,00327 per token. Deze token kun je gebruiken om toegang te krijgen tot premium VR content en lucratieve staking beloningen. Naarmate de populariteit van het platform groeit, kan de waarde van deze token ook stijgen.

 

Dogeverse (DOGEVERSE)

Dogeverse (DOGEVERSE) is een bijzondere meme coin met multi-chain functionaliteit. Deze meme coin is in de presale verkrijgbaar en heeft hiermee behoorlijk veel aandacht gekregen en ruim $13 miljoen opgehaald in enkele weken.

De meme coin maakt gebruik van AI om het voor holders mogelijk te maken om hun tokens te bridgen tussen 6 populaire blockchains. De mascotte van het project, Cosmo, heeft de unieke kracht om via wormholes tussen verschillende blockchains te reizen.

Je kunt DOGEVERSE kopen voor $0,00031 per stuk en kunt extra tokens verdienen door deze te staken tijdens de presale. Binnenkort zal de meme cin gelanceerd worden en is de verwachting hoog dat deze zal stijgen in waarde.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
AI cryptoGoogleOpenAI

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...