Dogeverse kopen 2024 – Beginnersgids

dogeverse kopen

In deze gids lees je alles over hoe jij kunt beginnen met Dogeverse kopen. Dogeverse is een nieuwe meme token die op meerdere blockchains gelanceerd wordt, waarmee het ’s werelds eerste cryptomunt met het Doge-thema is die de lancering op deze manier aanpakt.

Dogeverse in het kort

 • Dogeverse is een multichain cryptomunt, dat houdt in dat de token op meerdere blockchains te verhandelen is. Zo kun je Dogeverse kopen in de presale met een cryptomunt en blockchain naar jouw keuze.
 • De token is gebaseerd op de bekende Doge meme, waar veel meme coins gebruik van maken. Dit zijn in de meme coin markt nog altijd met afstand de meest populaire coins met de hoogste marktwaardes.
 • Je kunt Dogeverse kopen en daarna direct staken zodat je een beloning ontvangt in de vorm van $DOGEVERSE tokens, afhankelijk van het aantal tokens dat je vastzet.
 • De mascotte van Dogeverse is de hond Cosmo; een blockchain-hoppende Doge die een eigen verhaallijn meebrengt met de token.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Stappenplan Dogeverse kopen

Dogeverse kopen is, mede dankzij de meerdere blockchains waarop de token beschikbaar is, eenvoudig voor de meeste traders. Hieronder staat in het kort beschreven welke stappen je moet voltooien om de tokens in de crypto presale te kopen.

 1. Stap 1: Ga naar de website van Dogeverse

  De token is op dit moment alleen te verkrijgen in de presale op de website van Dogeverse. De eerste stap is dan ook hier naar toe navigeren.

 2. Stap 2: Kies je blockchain

  Zoals hierboven besproken is het unieke van Dogeverse dat de token op verschillende blockchains beschikbaar is. Bij de presale kun je dus eerst kiezen op welke blockchain jij de tokens wilt kopen. Je ruilt daarvoor de cryptomunt van de desbetreffende blockchain, of een token op dat netwerk, in voor de $DOGEVERSE tokens.

 3. Stap 3: Verbind je wallet met de website

  Tijd om een wallet te verbinden met de website van Dogeverse. Belangrijk hiervoor is dat je een wallet gebruikt die de blockchain ondersteunt waar je in de vorige stap voor hebt gekozen. Daarnaast moet deze gevuld zijn met de cryptomunt die je in wilt ruilen voor $DOGEVERSE tokens.

 4. Stap 4: Vul in hoeveel tokens je wilt kopen

  Tijd om de echte transactie te gaan doen. Je vult nu in hoeveel $DOGEVERSE tokens je wilt kopen en maakt de transactie rond. Je moet hiervoor ook altijd in je wallet toestemming geven.

Wat is Dogeverse?

Dogeverse is een nieuwe meme coin die gelanceerd wordt op zes verschillende blockchains en verkrijgbaar is in een presale. De meme coin maakt gebruik van de Doge meme die je misschien wel kent van cryptomunten als Dogecoin en Shiba Inu.

De cryptomunt onderscheidt zich vanwege de naadloze multichain integratie via Wormhole- en Bridge-technologie. Als gebruiker van de token kun je hierdoor gemakkelijk tussen verschillende blockchains ‘reizen’.

dogeverse multichain

In eerste instantie is de token ontwikkeld op Ethereum en is hij daarna direct beschikbaar gemaakt op de BNB Chain, Avalanche en Polygon. Nog voor het eind van de presale volgen ook succesvolle blockchains als Solana en Base.

Dat betekent dat de token daarna ook direct op een groot aantal gedecentraliseerde exchanges beschikbaar komt, waarmee het voor nagenoeg elke trader in de markt makkelijker wordt om de token te kopen en verkopen. Het tradingvolume kan hiermee direct na de presale hoog komen te liggen.

Waarom moet je Dogeverse kopen?

Dogeverse kopen kan veel opleveren als de token net zo’n succes wordt als vergelijkbare meme coins. Er zijn een aantal redenen waarom juist Dogeverse deze status kan bereiken.

Unieke multichain meme coin

Dogeverse is de eerste ‘multichain’ meme coin die gebruikmaakt van de Doge meme. In de afgelopen tijd zijn het nog altijd deze meme coins die het best presteren, en door dit te combineren met de techniek waardoor het op zes blockchains beschikbaar is, kan Dogeverse direct rekenen op veel aandacht van traders.

Naast Doge-gerelateerde meme coins doen namelijk ook meme coins op de Solana-blockchain het in de afgelopen maanden erg goed. Dit is één van de blockchains waarop de Dogeverse token verschijnt en daardoor kunnen traders tegen zeer lage kosten investeren, terwijl ook transacties op Solana erg snel verlopen.

Presale eenvoudig voor beginnende traders

De presale van Dogeverse is eenvoudig voor beginnende traders. Je kunt hier gemakkelijk een wallet verbinden met de website en direct de tokens kopen door een andere cryptomunt in te ruilen voor de $DOGEVERSE tokens.

Daarnaast is het ook mogelijk om je creditcard te gebruiken om zo via de website crypto in te kopen en die vervolgens direct om te ruilen. Dit maakt het nog gemakkelijk voor beginnende traders die nog geen groot crypto portfolio hebben om hun eerste tokens te kopen.

Lancering op meerdere exchanges

In deze Dogeverse koopgids heb je al meerdere keren kunnen lezen dat de token op meerdere blockchains beschikbaar is, maar dat heeft nog een extra voordeel. Direct na het einde van de presale zal de token hierdoor op een groot aantal decentrale exchanges beschikbaar komen.

Tokens die op één blockchain beschikbaar zijn, worden alleen beschikbaar gesteld op decentrale exchanges die op dezelfde blockchain ontwikkeld zijn. Doordat Dogeverse op meerdere exchanges beschikbaar wordt, zal het trading volume direct hoger liggen dan bij deze tokens.

Staking op meerdere blockchains beschikbaar

Bij de ontwikkeling van de token is er ook voor gezorgd dat er staking mogelijk is. Met staking zet je een bepaald aantal tokens vast en krijg je hiervoor beloningen in $DOGEVERSE tokens.

dogeverse staking

Doordat staking op alle blockchains beschikbaar zal zijn, zullen er veel tokens vastgezet worden door gebruikers. Hiermee staan er veel tokens ‘vast’ op het netwerk, waardoor de prijs van de token sneller kan stijgen. Deze tokens worden immers niet aangeboden via exchanges en dus is het aanbod in de token lager.

Eigenschappen van de Dogeverse token

Hieronder lees je wat de ontwikkelaars verder in petto hebben voor de Dogeverse token en nog onbesproken eigenschappen van het project. Zo weet je precies waar je investeert zodra jij begint met Dogeverse kopen.

TokenomicsRoadmapDogeverse bridge

Tokenomics

In totaal zijn er 200 miljard $DOGEVERSE tokens. Hiervan wordt slechts een deel verkocht in de presale terwijl de rest gereserveerd wordt voor andere zaken. Hieronder zie je de precieze verdeling van het aantal tokens:

 • Presale (15%): 30.000.000.000
 • Staking (10%): 20.000.000.000
 • Project funds (25%): 50.000.000.000
 • Liquiditeit (10%): 20.000.000.000
 • Marketing (25%): 50.000.000.000
 • Ecosysteem funds (10%): 20.000.000.000
 • Exchanges (5%): 10.000.000.000

Zoals je ziet worden er veel tokens vastgehouden voor zaken als marketing. Hierdoor kunnen de ontwikkelaars de komende tijd de aandacht blijven trekken van traders en kan de token zich verder ontwikkelingen nadat de presale geëindigd is.

Roadmap

In de roadmap van een project staan altijd de geplande ontwikkelingen benoemd. Voor Dogeverse is dit een roadmap van 5 fases die elk hun eigen naam hebben:

 • Fase 1 – The Big Bang: Website gaat live, het contract wordt geschreven en de social media kanalen worden aangemaakt.
 • Fase 2 – Development: Contract audit, de presale begint en de community wordt opgebouwd.
 • Fase 3 – Awareness: Marketing begint en de listings voor CoinMarketCap en CoinGecko worden aangevraagd.
 • Fase 4 – Expansion: De eerste DEX listings vinden plaats en BirdEye en DEXTools zetten $DOGEVERSE op hun website.
 • Fase 5 – Cosmic Travel: De eerste CEX listings vinden plaats, er wordt een extra push op marketing gedaan en de community ontvangt beloningen.

Dogeverse bridge

Een belangrijk onderdeel van het project wordt de Dogeverse bridge. Met deze bridge kun je gemakkelijk jouw $DOGEVERSE tokens overzetten naar een andere blockchain.

Als je bijvoorbeeld de tokens in de presale gekocht hebt door Ethereum om te ruilen, ontvang je deze tokens ook via de Ethereum blockchain. Mocht je later juist meer in Solana tokens willen gaan handelen en je $DOGEVERSE daar willen verkopen, kan dit gemakkelijk door ze via de Dogeverse bridge over te zetten naar deze blockchain.

Conclusie

Dogeverse is ’s werelds eerste multichain meme coin en is in april 2024 gelanceerd via een gebruiksvriendelijke presale op de website van het project. Deze presale is direct beschikbaar op de Ethereum, BNB, Avalanche en Polygon, waardoor je deze cryptomunten om kan ruilen voor de $DOGEVERSE token. Later wordt de token ook beschikbaar op Solana en Base.

Zodra de presale eindigt, is de token direct beschikbaar via meerdere decentrale exchanges. Het voordeel van een multichain token is dat de token op alle decentrale exchanges van deze 6 blockchains beschikbaar zal komen. Hierdoor kan de token na de officiële lancering direct een hoog tradingvolume verkrijgen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Veelgestelde vragen

Wat is de Dogeverse token?

Hoe kun je Dogeverse kopen?

Hoe kun je Dogeverse verplaatsen van blockchain?

Is Dogeverse een veilige investering?

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...