Akash Network’s Token Stijgt 50% na notering op Upbit

Na de notering op Upbit maakte de token van Akash Network (AKT) een aanzienlijke sprong van $ 4 naar $ 7. De waarde van de token steeg met meer dan 50%, maar stabiliseerde sindsdien rond de $ 5,2. 

Waarom is de tokenprijs gestegen?

Hoewel de cryptomarkt over het algemeen goed presteert sinds de Bitcoin Halving, heeft de waarde van AKT het beter gedaan dan de meeste andere tokens. Dit kan worden toegeschreven aan verschillende ontwikkelingen en aankondigingen met betrekking tot het netwerk. 

Naast de notering op de grootste beurs van Zuid-Korea, kondigde Akash Network ook zijn aankomende Akash Summit aan. Dit evenement zal zich richten op gedecentraliseerde kunstmatige intelligentie, waarbij de veelzijdigheid van het platform en de toepassingen buiten cloud computing worden benadrukt.

Deze stijging in de waarde van AKT onderstreept het groeiende interesse en de erkenning van het potentieel van Akash Network. Met zijn innovatieve benadering van cloud computing en de aankomende top die de bredere bruikbaarheid benadrukt, positioneert Akash Network zichzelf als een belangrijke speler in het evoluerende landschap van gedecentraliseerde technologieën.

Wat is Akash Network?

Akash Network is een gedecentraliseerd cloud computing platform gebouwd op de Cosmos blockchain. Het biedt een marktplaats waar gebruikers computing resources kunnen kopen en verkopen, waardoor de verbinding tussen servereigenaren die op zoek zijn naar rekenkracht en degenen met beschikbare cloud resources wordt vergemakkelijkt.

Het platform maakt gebruik van de Cosmos software development kit (SDK), waardoor ontwikkelaars decentralized applications (dApps) kunnen bouwen en implementeren op zijn netwerk. Door gebruik te maken van blockchain technologie, streeft Akash Network naar een efficiëntere alternatief voor traditionele cloud computing diensten. Dit decentraliseert de infrastructuur, waardoor gebruikers controle kunnen nemen over hun computing behoeften.

Door gebruik te maken van onderbenutte computing resources en het creëren van een peer-to-peer netwerk, stelt Akash Network gebruikers in staat om op aanvraag toegang te krijgen tot rekenkracht, waarbij ze alleen betalen voor de resources die ze gebruiken. Deze aanpak verbetert niet alleen de efficiëntie en verlaagt de kosten, maar verhoogt ook de beveiliging en veerkracht door het elimineren van single points of failure.

Opsomming

Met een marktkapitalisatie van $ 1,2 miljard staat AKT momenteel in de top 100 van cryptolijsten, wat een belangrijke mijlpaal is voor het netwerk. Zolang de cryptomarkt goed blijft presteren, kunnen we verwachten dat Akash Network blijft groeien. Met hun aanstaande Akash Summit en recente succesvolle noteringen, kunnen we meer ontwikkelingen verwachten.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

 

Lees meer over:

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....