De vierde Bitcoin-halving (LIVE)

Liveblog van de Bitcoin halvering - Bitcoinmagazine.nl

Welkom bij onze liveblog van de Bitcoin halving! Dit cruciale moment, dat eens in de vier jaar plaatsvindt, halveert de beloning voor Bitcoin-miners en heeft potentieel grote gevolgen voor de prijs en de gehele crypto-markt. Blijf op de hoogte terwijl we de ontwikkelingen op de voet volgen, met realtime-updates en deskundige analyses. Mis niets van deze spannende gebeurtenis die de toekomst van Bitcoin en zijn impact op de wereldwijde financiën kan vormgeven.

Live: halving countdown

 

 • Laatste update  –  19 april 2024  –  21:35 uur

  • Na een hele dag van live updates rond de Bitcoin halving sluiten we af met een reflectie op dit cruciale evenement binnen het Bitcoin-netwerk. De halving, waarbij de beloning voor het minen van nieuwe blokken gehalveerd wordt, vermindert de snelheid waarmee nieuwe bitcoins worden gegenereerd. Dit gebeurt ongeveer elke vier jaar en is een fundamenteel aspect van het economische model van Bitcoin.
   Historisch gezien zijn de halvingsevenementen gevolgd door een stijging van de Bitcoin-prijs. Echter, zoals altijd bij investeringen, bieden eerdere prestaties geen garantie voor de toekomst en kunnen diverse factoren de prijs van Bitcoin beïnvloeden. Het is essentieel dat investeerders grondig onderzoek doen alvorens te investeren in cryptocurrency.
   De dag heeft ons voorzien van waardevolle inzichten en discussies over de toekomst van Bitcoin en de bredere cryptomarkt. Terwijl we deze halvingsdag afsluiten, blijven de langetermijnvooruitzichten voor Bitcoin een onderwerp van speculatie en strategische planning voor investeerders wereldwijd.

 

 • Update  –  19 april 2024  –  21:28 uur

  • We zijn minder dan 40 blokken verwijderd van de Bitcoin halving. #BitcoinHalving

   We zijn minder dan 40 blokken verwijderd van de Bitcoin halving. #BitcoinHalving

 

 • Crypto-nieuws op Bitcoin halving dag

  • Hunter Horsley, CEO van Bitwise met meer dan $ 3 miljard onder beheer, biedt inzicht in de huidige trends binnen vermogensbeheer aangaande Bitcoin. Horsley, met zeven jaar ervaring in de crypto-industrie benadrukt dat vele Registered Investment Advisors (RIAs) en ‘multi-family’ offices momenteel Bitcoin kopen en grondig onderzoeken, hoewel ze hier publiekelijk weinig over loslaten.
   Volgens Horsley is het opmerkelijk dat deze aankopen en interesse in Bitcoin niet duidelijk gecommuniceerd worden op platforms zoals LinkedIn of op de websites van de betreffende firma’s. Hij deelde zijn observaties na recente vergaderingen met zowel een grote firma die Bitcoin in enkele klantaccounts introduceert als een kleinere firma die navraag deed of hun peers ook in crypto investeren of dat het nog voornamelijk een retail-fenomeen is.
   Horsley voorspelt dat de markt de impact van de aankomende Bitcoin halving onderschat. Historisch gezien is de halving niet van tevoren ingeprijsd in de markt, en hij verwacht dat dit ook nu het geval zal zijn. Na eerdere halvingen zag men significante prijsstijgingen binnen twaalf maanden: een 5,4-voudige toename in 2020, een 2,8-voudige in 2016, en een 88-voudige in 2012. Horsley suggereert dat een Bitcoin prijs van $ 100.000, wat een stijging van 67% zou betekenen vanaf de huidige prijs, realistisch is.
   De invloed van de halvering is volgens Horsley niet alleen afhankelijk van de huidige bezitters die volledig geïnvesteerd zijn, maar vooral van de vraag of er betekenisvolle en consistente nieuwe vraag zal zijn, samen met een afname in het dagelijks aanbod van natuurlijke verkopers. Vanuit zijn positie ziet hij een consistente nieuwe vraag opdoemen in 2024, wat de setup voor een invloedrijke halving zou kunnen zijn.
   Deze ontwikkelingen wijzen op een aankomende periode van openheid en mogelijk verrassende ontwikkelingen binnen de institutionele adoptie van Bitcoin. Horsley’s visie onderstreept de groeiende belangstelling en strategische positionering voor Bitcoin in de aanloop naar de halving.

 

 • Interessant Halvingsfeit #4

  • De volgende halvering wordt verwacht rond 2028, wat zal leiden tot een verdere afname van de beloningen voor mijnwerkers.

 

 • Update  –  19 april 2024  –  19:43 uur

  • We zijn minder dan 50 blokken verwijderd van de Bitcoin halving! Blijf afgestemd voor live updates. #BitcoinHalving

   Update  –  19 april 2024  –  15:54 uur

 

 • Interessant Halvingsfeit #3

  • Op de grafiek zijn de laatste drie data van Bitcoin halvingen rood gemarkeerd. Deze momenten zijn cruciaal omdat ze doorgaans een significante impact hebben op de marktprijs. Historisch gezien start de prijsstijging meestal drie tot vijf maanden na elke halving. Gezien deze trend is het een strategisch moment voor investeerders om hun posities te overwegen zodra deze periode aanbreekt.

  • Daarnaast zijn er deze zomer andere belangrijke factoren die de cryptomarkt kunnen beïnvloeden, waaronder de ontwikkelingen rondom Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) en Exchange-Traded Funds (ETF’s). Deze elementen kunnen extra volatiliteit en kansen bieden binnen de cryptosector. Het is daarom van belang voor beleggers om de markt nauwlettend in de gaten te houden en weloverwogen beslissingen te nemen op basis van zowel markttrends als externe economische factoren.

 

 • Crypto-nieuws op Bitcoin halving dag

  • Eerst daalde de BTC-prijs van $ 64.000 naar $ 60.000, wat leidde tot een liquidatie van $ 150 miljoen aan long-posities. Vervolgens steeg BTC van $ 60.000 naar $ 65.000, wat een liquidatie van $ 135 miljoen aan short-posities veroorzaakte.Crypto-nieuws op Bitcoin halving dag

 

 • Update  –  19 april 2024  –  15:54 uur

  • We zijn minder dan 70 blokken verwijderd van de Bitcoin halving! Blijf afgestemd voor live updates. #BitcoinHalving

   We zijn minder dan 100 blokken verwijderd van de Bitcoin halving! Blijf afgestemd voor live updates. #BitcoinHalving

 

 • Crypto-nieuws op Bitcoin halving dag

  • Deze week zagen we aanzienlijke bewegingen in de cryptocurrency markt. Bitcoin daalde met 8,43% naar $ 64.787, terwijl Ethereum een daling van 12,37% noteerde, waarmee de prijs op $ 3.095 kwam te staan. Opvallend was de stijging van Star Coin ($TIA), die met 1,5% toenam naar $ 10,99.
  • In ander financieel nieuws, heeft de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, aangegeven dat recente gegevens geen verdere vooruitgang tonen in het beheersen van de inflatie. Een ander lid van de Fed merkte op dat renteverlagingen mogelijk worden uitgesteld tot 2025, wat suggereert dat het moeilijk blijft om de inflatie onder controle te krijgen.
  • Op internationaal niveau heeft Google een nieuw kantoor in El Salvador geopend om het land te ondersteunen bij zijn digitale transformatie en de modernisering van overheidsdiensten.
  • Onder de cryptocurrencies die de afgelopen 24 uur aanzienlijk zijn gestegen, vinden we $WIF met een toename van 19% naar $ 2,95, $TON die met 15% steeg naar $ 7,16, en $ENA die 14% won en op $ 1,03 uitkwam.
  • Vandaag markeert een verdere stap voor de gemeenschap om te blijven bouwen aan een open samenleving en financiële vrijheid te bereiken. Het Bitcoin halving is een belangrijk moment voor de crypto-community, aangezien het potentieel grote gevolgen kan hebben voor de markt.

 

 

 • Update  –  19 april 2024  –  13:34 uur

  • We zijn nu slechts 77 blokken verwijderd van het bereiken van een ‘block height’ van 840.000 en de halving. Geschatte tijd > 12 uur en 47 minuten.

 

 • Terugblik op Bitcoin halvingen

  • De eerste halving: 28 november 2012 Op deze dag daalde de mining reward per block van 50 naar 25 bitcoins. De prijs van Bitcoin stond op dat moment op $ 12,20. In de maanden na deze eerste halving nam de network hashrate af, omdat minder winstgevende miners hun apparatuur uitschakelden om kosten te besparen. Toch leidde dit tot de eerste grote bull run van Bitcoin begin 2013, waarbij de prijs steeg van $ 13 naar meer dan $ 1000 aan het einde van het jaar. Dit toonde aan dat halvingen een positieve invloed hebben op de prijs en het netwerk van Bitcoin.
  • De tweede halving: 9 juli 2016 Deze halving verminderde de block reward opnieuw met 50% – van 25 naar 12,5 BTC. Met verse herinneringen aan 2012 verwachtte de community een nieuwe opleving. Ondanks zorgen over dalende mining opbrengsten, beleefde Bitcoin in 2017 een ongelooflijke stijging tot bijna $ 20,000 aan het einde van het jaar, wat cryptocurrencies wereldwijde aandacht gaf.
  • De derde halving: 11 mei 2020 De reward werd opnieuw gehalveerd naar 6,25 BTC per block. Deze gebeurtenis zette Bitcoin op het pad voor weer een bull run, mede dankzij de toenemende institutionele adoptie en de rol van Bitcoin als hedge tegen inflatie. Na de halvering steeg de prijs van Bitcoin opnieuw aanzienlijk. De dag van de halving werd met spanning verwacht, maar de echte viering begon pas met de indrukwekkende bull run in 2021. Velen verwachten dat deze geschiedenis zich in 2024 zal herhalen.

   Bitcoin halving bitcoinmagazine.nl

 

 • Update  –  19 april 2024  –  12:35 uur

  • Nog 83 blokken te gaan tot de Bitcoin halving! Geschatte tijd > over 13 uur en 31 minuten. #BitcoinHalving

 

 • Interessant Halvingsfeit #1

  • Door de afname van de beloning, kunnen mijnwerkers hun operaties heroverwegen, wat soms leidt tot een hogere efficiëntie of consolidatie in de bitcoin-mijnindustrie.

 

 • Update  –  19 april 2024  –  11:18 uur

  • Nog slechts 90 blokken te gaan tot de volgende Bitcoin halving! Elk blok, een gegevensstructuur binnen de blockchain, vertegenwoordigt een reeks transacties die door miners worden verwerkt en geverifieerd. Dit evenement zal de beloning voor het minen van een nieuw blok halveren, een cruciaal moment voor de cryptomarkt. Blijf bij ons voor realtime-updates. #BitcoinHalving

   Nog slechts 90 blokken te gaan tot de volgende Bitcoin halvering!

 

 • Update  –  19 april 2024  –  11:01 uur

  • We zijn minder dan 100 blokken verwijderd van de Bitcoin halving! Blijf afgestemd voor live updates. #BitcoinHalving

   We zijn minder dan 100 blokken verwijderd van de Bitcoin halvering! Blijf afgestemd voor live updates. #BitcoinHalving

 

 • Update  –  19 april 2024  –  9:57 uur

  • Bij de vorige Bitcoin halving zagen we opmerkelijke prijsstijgingen binnen een jaar na het evenement. In 2012 daalde de beloning naar $ 12, waarna de prijs steeg naar $ 1056. In 2016 gebeurde iets vergelijkbaars: van $ 665 naar $ 2528. De recentste halvering in 2020 toonde een stijging van $ 8700 naar $ 69000. Nu, in 2024, vindt de halving plaats bij een prijs van ongeveer $ 62000. Wat zal het komende jaar brengen? Blijf ons volgen voor updates en diepgaande analyses.

 

 • Update  –  19 april 2024  –  9:38 uur

  • 15 uur tot de volgende Bitcoin-halvering! #BitcoinHalving2024 15 uur tot de volgende Bitcoin-halvering! #BitcoinHalvering2024

 

 

Volg onze liveblog voor de nieuwste updates en analyses over de Bitcoin halvering en de impact op de markt en mijnbouw. Mis niets van dit belangrijke crypto-evenement! Bitcoinmagazine.nl

Bitcoin halving is een vooraf geprogrammeerd evenement dat ongeveer elke vier jaar plaatsvindt, waarbij de beloning voor het minen van bitcoins halveert. Dit heeft directe gevolgen voor de hoeveelheid nieuwe bitcoins die op de markt komen, omdat de beloning voor mijnwerkers afneemt. Er zijn slechts 21 miljoen bitcoins die ooit zullen bestaan, en meer dan 19,5 miljoen zijn al gemijnd. Dit beperkte aanbod is een van de kenmerken die de prijs van bitcoin beïnvloeden. Als de vraag gelijk blijft of sneller stijgt dan het aanbod, kunnen de prijzen stijgen als gevolg van deze beperkte uitvoer.

De Impact van halving op de prijs van Bitcoin

Elke eerdere halving van Bitcoin resulteerde in wisselende prijsreacties in de eerste maanden, maar de prijs steeg aanzienlijk binnen een jaar na de gebeurtenis. Zo steeg na de halving in mei 2020 de prijs van Bitcoin bijna zevenvoudig binnen een jaar. Hoewel deze historische resultaten indrukwekkend zijn, is het belangrijk om te erkennen dat eerdere prestaties geen garantie bieden voor toekomstige resultaten. De vraag naar spot bitcoin ETF’s, samen met de ‘aanbodschok’ veroorzaakt door de halving, kan de prijs verder stimuleren, met projecties tot $ 400.000.

We kijken in dit deel van het artikel naar een aantal van de meest veelbelovende crypto projecten die nog een erg lage market cap hebben. Daarnaast hebben deze projecten veel potentie om veel aandacht te krijgen van investeerders, waardoor ze veel volume kunnen krijgen en mogelijk hard kunnen stijgen in de crypto bull markt na deze halving.

99Bitcoins (99BTC)

Als je op zoek bent naar een ondergewaardeerde crypto, kijk dan niet verder dan 99Bitcoins (99BTC), een bestaand crypto e-learning platform met meer dan 2,8 miljoen gebruikers. Met een rebranding naar 99Bitcoins, zal het een Learn-to-Earn (L2E) platform worden waarmee je dus geld kunt verdienen door leuke en leerzame modules over crypto te volgen.

Zowel nieuwe als ervaren investeerders kunnen deze modules volgen om meer te leren over de blockchain, exchanges, trading, Decentralized Finance (DeFi), veiligheid en nog meer. De nieuwe token van het project zal gelanceerd worden op Ethereum (ERC-20) voor staking beloningen en Bitcoin (BRC-20) voor L2E beloningen.

99Bitcoins presale token

De nieuwe token is tijdelijk in de presale te koop voor $ 0,0101 per stuk en heeft al $ 650.000 opgehaald. Tijdens de presale is het mogelijk om 99BTC te staken om vroegtijdig passieve beloningen te verdienen voordat de token officieel gelanceerd wordt op exchanges.

 

Dogeverse (DOGEVERSE)

In het geval dat we een nieuwe crypto bull run krijgen, is het moeilijk om de populariteit van meme coins te vergeten. Blockchains die aantrekkelijk zijn voor meme coins, worden beloond met veel volume en liquiditeit. De nieuwe meme coin, Dogeverse (DOGEVERSE), zal gelanceerd worden op meerdere grote blockchains en is daarom goed voorbereidt op de bull markt.

Je kunt de nieuwe meme coin binnenkort vinden op Ethereum, de Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche, Solana en Base. En omdat DOGEVERSE de eerste ‘chain-reizende Doge’ is, is het mogelijk om bijvoorbeeld je Dogeverse op Solana in te wisselen voor de variant op Base.

Je kunt DOGEVERSE kopen voor $ 0,0003 in de presale, met de mogelijkheid om deze tokens te staken voor passief inkomen terwijl de presale nog loopt. Na de presale zal de meme coin lanceren op meerdere blockchains en zou deze hard kunnen stijgen in waarde.

 

Mega Dice token (DICE)

Na het succes van Rollbit Coin (RLB) en TG Casino (TGC), is het moeilijk om de nieuwe token launch van Mega Dice te negeren. De nieuwe Mega Dice token (DICE) is de opkomende utility token van het casino dat op Solana zal worden gelanceerd met het voordeel van lage transactiekosten en verwerkingstijden.

Deze token biedt niet alleen voordelen voor spelers van het casino, zoals exclusieve content, bonussen en airdrops, maar is ook erg aantrekkelijk voor investeerders. Het bestaande casino heeft meer dan 10.000 actieve spelers per maand en haalt maandelijks meer dan $ 50 miljoen op, waar je als investeerder een deel van kunt krijgen door DICE te staken.

Je kunt deze nieuwe staking crypto kopen voor $ 0,069 per token in de presale met gebruik van SOL, ETH, BNB of USDT. Binnenkort zal de nieuwe Mega Dice token gelanceerd worden en kun je deze token staken, gebruiken in het casino of mogelijk verkopen met winst.

Uitdagingen voor mijnwerkers

Mijnwerkers staan voor de uitdaging om de afname van beloningen te compenseren, terwijl ze de operationele kosten beheersen. Voorbereide mijnwerkers hebben mogelijk al geïnvesteerd in energie-efficiëntie of extra kapitaal verworven. Mijnwerkers die hierin achterblijven, kunnen echter operationele problemen ondervinden, wat kan leiden tot consolidatie binnen de sector. Dit fenomeen is vooral zichtbaar na de significante marktcrash in de cryptosector in 2022.

Milieu-impact

De milieu-impact van bitcoin halving is nog steeds enigszins onzeker, hoewel bekend is dat crypto-mining veel energie verbruikt. Onderzoek van de United Nations University toont aan dat de koolstofvoetafdruk van bitcoin-mining significant is. Er is een toenemende druk om over te stappen op schonere energiebronnen, vooral van regelgevers wereldwijd die oproepen tot klimaatbescherming.

De komende bitcoin halving vormt een cruciaal moment voor de cryptomarkt. Hoewel het potentieel grote financiële voordelen biedt, brengt het ook uitdagingen met zich mee voor zowel mijnwerkers als de bredere gemeenschap, inclusief zorgen over de milieu-impact. Investeerders en deelnemers in de crypto-industrie moeten deze ontwikkelingen nauwlettend volgen, terwijl ze zich voorbereiden op de mogelijke economische en ecologische gevolgen.

 

 

Lees meer over:

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...