Alex Krüger: Waarom Bitcoin momenteel in een supercycle zit!

1548 totale weergaven
Alex Krüger crypto

Volgens de bekende econoom Alex Krüger bevinden Bitcoin en de algemene cryptomarkt zich in een ‘supercycle’. Dit betekent dat er grote veranderingen aankomen voor digitale valuta. Krüger denkt dat deze nieuwe fase de manier waarop we crypto bekijken en verhandelen zal veranderen. Deze ‘supercycle’ zou namelijk een grote verschuiving kunnen betekenen in hoe digitale activa worden opgenomen in traditionele beleggingsportefeuilles.

Waarom Alex Krüger denkt dat crypto in een sypercycle zit

In een recente aflevering van de A blocmates Orange podcast vertelde Krüger over de impact van Wall Street en traditionele financiële instellingen op de cryptomarkt. Hij legt uit dat hun betrokkenheid de marktdynamiek heeft veranderd.

Krüger verwacht dat deze nieuwe fase leidt tot minder schommelingen en meer koopactiviteit. De interesse van Wall Street zal naar verwachting zorgen voor meer stabiliteit en investeringen in digitale activa.

Hij zegt: “We zitten nu in een supercycle. Dit was eerder een term die als speculatief werd gezien, vooral omdat Bitcoin tussen 2021 en 2022 86% in waarde daalde. Maar een supercycle betekent niet dat we geen correcties meer zullen zien. Het betekent dat de correcties minder diep zullen zijn, maximaal 20%, en in extreme gevallen tot 50-60%.”

Wall Street en crypto ETF’s

Krüger wijst op de rol van Wall Street en de komst van exchange-traded funds (ETFs) als belangrijke factoren die de marktstructuur hebben veranderd. Door deze veranderingen wordt er steeds meer gepusht om Bitcoin op te nemen in beleggingsportefeuilles. Assetmanagers en geregistreerde beleggingsadviseurs (RIAs) op Wall Street stimuleren deze trend.

Momenteel is het Bitcoin bezit relatief laag in vergelijking met wat Wall Street voor ogen heeft. Ze adviseren dat Bitcoin ongeveer 2% van portefeuilles zou moeten uitmaken. Krüger zegt: “We zijn nog ver van dat doel af, en Bitcoin’s marktkapitalisatie is nog steeds een klein percentage van die van goud. De vergelijking met digitaal goud is nog steeds een sterke boodschap en wordt steeds krachtiger.”

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...