Alle 56 miljoen miljonairs in de wereld kunnen nooit één hele Bitcoin kopen

Mensen met meer dan een miljoen dollar aan vermogen kunnen onmogelijk allemaal één bitcoin kopen.

Credit Suisse Research Institute schat dat er in totaal 56 miljoen miljonairs zijn in de hele wereld. 40% hiervan is afkomstig uit de Verenigde Staten. Stel je voor dat deze rijkelingen állemaal bitcoin willen hebben als statussymbool, wat zou dan de situatie zijn?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miljonairs die in Bitcoin stappen

Een ding staat zeker. Deze miljonairs kunnen nooit ieder voor zich één volledige bitcoin (1 BTC) in handen krijgen. Zoals bekend: er komen maximaal 21 miljoen bitcoin in omloop.

Daarnaast zijn er coins die niet meer in beweging zullen komen, omdat men in het verleden de private key is kwijtgeraakt.

Ook beschouwt men de bitcoin van Satoshi Nakamoto als verloren. Het valt niet met honderd procent zekerheid te zeggen, maar men er wordt gedacht dat Nakamoto zo'n 1,1 miljoen bitcoin bij elkaar heeft gemined in de beginjaren.

Ook zijn er instituten en individuen die no matter what hun bitcoin zullen hodlen. De strong hands zijn dermate overtuigd van Bitcoin, dat ze het zien als een spaarmiddel en niet als investering.

Minder dan een halve BTC

In deze context, schat een gebruiker op Reddit in dat de miljonairs in de wereld tehoretisch gezien maximaal 0,375 BTC per persoon kunnen krijgen. Dit is de maximale 21 miljoen, gedeeld door 56 miljoen miljonairs.

En dit getal zal in de loop van de tijd zakken, zo stelt cidadefalcao. Daarvoor geeft hij drie redenen:

  • Er komt meer fiatgeld in omloop, waardoor er meer fiat-miljonairs zullen zijn;
  • Er zullen meer BTC verloren gaan
  • Er zullen meer en meer mensen komen die nooit willen verkopen

Mede hierdoor stelt hij ook dat er maar twee mogelijkheden zijn voor Bitcoin. Of het faalt, óf het wint. En in dat laatste geval zegt het niets als je een miljoen dollar of euro hebt, maar geldt alleen het aantal sats dat je hebt. Wat dat betreft kun je nog wel een satillionair worden: 0,01 BTC.

Door het monetair beleid is goed te merken dat er een grote verschuiving gaande is rondom het vermogen van individuen. Je leest het overal in het nieuws: "miljardairs rijker dan ooit tevoren" en "vermogen van miljardairs groeit sneller tijdens de pandemie."

Dit zijn halve waarheden. Want hun vermogen krimpt als je kijkt naar het aantal Bitcoin dat ze ermee kunnen kopen. Bitcoin is schaars en dus wordt het steeds moeilijker om de coins in handen te krijgen. Fiat is dat niet: er is geld in overvloed en je kunt het zelfs (bijna) gratis lenen.

El Salvador

Hetzelfde geldt overig voor El Salvador. Ze kunnen een vast percentage van de maximale hoeveelheid Bitcoin in handen opkopen, wat door niemand kan worden afgepakt. De geldprinter en confiscatie maken het onmogelijk om zomaar een grotere deel van de taart in handen te krijgen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws