Allereerste Bitcoin ATM in Uruguay trekt veel bekijks

Allereerste Bitcoin ATM in Uruguay trekt veel bekijks

De allereerste Bitcoin pinautomaat van Uruguay heeft enorm veel interesse gewekt. Vorige week werd de ATM geplaatst. Naar verluidt werd er in de eerste paar uur meer dan 1.000 keer gebruik van gemaakt.

Bitcoin ATM in Uruguay

Het duurde lang voordat de eerste 'crypto-automaat' zijn intrede deed in het Zuid-Amerikaanse land. Toch (of misschien wel desondanks) is het een groot succes gebleken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens persbureau EFE (via Hola News) werd de ATM vorige week vrijdag officieel geopend (met zelfs een fles champagne erbij). Hij staat in de zuidoostelijke stad Punta del Este, in het departement Maldonado.

De automaat is neergezet door lokaal cryptobedrijf inBierto, samen met een ander bedrijf genaamd Urubit. Hier kunnen locals nu fiatvaluta omruilen voor onder andere bitcoin. Ook BNB is geïntegreerd, omdat Urubit samenwerkte met de Binance om het apparaat te plaatsen.

Er waren zelfs enkele zwaargewichten bij de openingsceremonie aanwezig, waaronder Carlos Enciso. Hij is de ambassadeur van Uruguay in Argentinië. Op foto's is te zien dat er een grote groep mensen om de ATM stond.

Uitbreiden in de regio

De stad is een belangrijke toeristische hotspot. Voor zowel internationale als binnenlandse reizigers is het kustplaatsje een veel bezochte plek. Daardoor is het niet gek om hier mondiaal digitaal geld te implementeren: bitcoin.

De bedrijven achter de geldautomaat zeggen dat het "volledig in Uruguay is ontwikkeld" en voegden eraan toe dat ze "het netwerk in Maldonado wilden uitbreiden". Zo willen ze graag in de hoofdstad Montevideo een ATM plaatsen, net als in Colonia, een stad in het zuidwesten van het land.

De adoptie van cryptovaluta wordt steeds meer mainstream in Uruguay. Vorig jaar liet de toezichthouder doorschemeren dat ze een rol zou kunnen spelen op de vastgoedmarkt. Ook wil een senator dat bedrijven bitcoin kunnen accepteren.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin ATM

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties