Altcoin expert voorspelt: Dit is nodig voor een grote altseason rally

10233 totale weergaven
altseason

De toekomst voor altcoins ziet er niet rooskleurig uit. Veel altcoins dalen sinds maart en Bitcoin wordt steeds dominanter, wat een grote altcoin rally minder waarschijnlijk maakt. Onlangs deelde de populaire crypto analist ‘Altcoin Sherpa’ op X (voorheen Twitter) wat er nodig is voor een altseason.

Altcoin Sherpa’s kijk op een altseason

In 2024 werd de crypto markt vooral gedomineerd door Bitcoin (BTC), AI-tokens en meme coins. De totale marktwaarde van alle cryptocurrencies is momenteel $2,34 biljoen, waarbij BTC 54% hiervan uitmaakt.

Ethereum (ETH) heeft een marktaandeel van 18,3%, maar altcoins hebben meer geleden tijdens recente marktcorrecties. Altcoin Sherpa, met 217.000 volgers op X, zei dat twee dingen moeten gebeuren om een altcoin rally te starten.

Belangrijke factoren voor altcoin herstel

Altcoin Sherpa denkt dat de huidige altcoin grafieken er slecht uitzien en ziet nog geen sterke opleving. De analist noemde twee mogelijke triggers voor een altcoin seizoen: ten eerste, een laatste capitulatie, wat een grote marktcorrectie is die meestal het einde van een dalende trend aangeeft, en ten tweede, een langdurige consolidatie, een lange periode van prijsstabilisatie voordat de prijzen weer gaan stijgen.

Altcoin seizoen index toont lage kans

De ‘Altcoin Seizoen Index’ op blockchaincenter.net laat een lage kans op een altcoin seizoen zien. Een maand geleden, na de goedkeuring van enkele Ethereum ETF-aanvragen door de SEC, scoorde de index 35 van de 100, veel lager dan de 75 die nodig is om een altcoin seizoen aan te kondigen. Op 22 juni was de score verder gedaald naar 20 van de 100.

Altcoin Sherpa voorspelt uiteindelijk een “verbluffende rally” voor altcoins, maar benadrukt dat de exacte timing onzeker is. De analist verwacht later dit jaar veel hogere prijzen voor de meeste altcoins.

Een belangrijke trigger voor een mogelijke altseason zouden nieuwe ETF’s kunnen zijn. Er gaan momenteel veel geruchten over Ethereum ETF’s en Solana ETF’s, wat veel geld naar altcoins kan brengen.

Lees meer over:
altcoinsaltseason

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd