Fondsbeheerders dienen nieuwe Ethereum ETF aanvragen in: Binnenkort een ETH ETF?

6856 totale weergaven
Ethereum ETF

Verschillende grote bedrijven hebben net voor het weekend hun registratieformulieren voor Ethereum ETF’s bijgewerkt. Deze documenten geven meer informatie over hun kostenstructuren en eerste investeringen, terwijl ze wachten op goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Fondsbeheerders dienen nieuwe documenten voor Ethereum ETF’s in

Vrijdagmiddag hebben BlackRock, VanEck, Franklin Templeton, Grayscale Investments, Invesco Galaxy en 21Shares hun bijgewerkte documenten ingediend. Tot nu toe hebben alleen Franklin Templeton en VanEck hun kosten bekendgemaakt. Franklin Templeton stelde in mei hun kosten op 0,19% voor hun Ethereum ETF, en VanEck heeft nu aangekondigd dat hun kosten 0,20% zullen zijn.

“VanEck heeft een kostenpercentage van 0,20% aangekondigd, bijna gelijk aan Franklin’s 0,19%, wat erg laag is,” zei Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, in een bericht op sociale media. “Deze stap zet druk op BlackRock om hun kosten onder de 30 basispunten te houden. Het lijkt erop dat de kosten voor Ethereum ETF’s zelfs lager zijn dan die voor bitcoin ETF’s.”

Vorige maand keurde de SEC 19b-4 formulieren goed voor acht Ethereum ETF’s. De bedrijven moeten echter nog goedkeuring krijgen voor hun S-1 registratieformulieren (of S-3 voor Grayscale, dat zijn Ethereum Trust wil omzetten naar een ETF) voordat ze kunnen beginnen met handelen. Eerder dit jaar keurde de SEC verschillende spot bitcoin ETF’s goed met kosten variërend van 0,21% tot 0,39%.

Eerste investeringen onthuld

Vrijdag hebben bedrijven ook hun eerste investeringen onthuld. Volgens zijn bijgewerkte document kocht 21Shares US LLC, dat de 21Shares Core Ethereum ETF sponsort, op 18 juni 20.000 aandelen, wat bijdroeg aan een investering van $340.739.

“In zijn rol als Seed Capital Investor heeft 21Shares US LLC opgetreden als een wettelijke underwriter voor deze aankoop,” stond in het document. “De totale opbrengst uit de verkoop van de Initial Seed Creation Baskets bedroeg $340.739.”

Het bijgewerkte document van Franklin Templeton vermeldde ook een investering van $100.000 voor zijn Franklin Ethereum ETF. Evenzo onthulde het bijgewerkte registratieformulier van Invesco Galaxy een investering van $100.000 van Invesco Ltd.

Grayscale en andere bedrijven gaven ook extra informatie over Ethereum en de bijbehorende risico’s in hun bijgewerkte documenten. Balchunas voorspelde dat deze producten tegen 2 juli klaar zullen zijn om te lanceren.

Lees meer over:
Ethereum ETF

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...