Deze twee Amerikaanse congresleden zijn positief over Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) is onderwerp van gesprek in allerlei kringen. Van de Tweede Kamer, de president van de Europese Centrale bank tot aan het twitteraccount van Donald Trump, overal is bitcoin de afgelopen jaren wel eventjes voorbij gekomen.

Waar Trump bitcoin 'geen geld' noemde, denkt niet elke Amerikaase politicus er zo over. Er zijn er zelfs een paar die herhaaldelijk hun fascinatie uitspreken voor bitcoin en de prestatie van Satoshi Nakamoto.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Congres

Patrick McHenry is een van de congresleden. Via Twitter doet hij een oproep: regelmakers moeten ontwikkelingen faciliteren. McHenry noemde bitcoin eerder een niet te stoppen netwerk.

Hij vindt bitcoin een belangrijk project en hoopt dat Amerika er alles aan doet om in deze opkomende en nieuwe wereld een belangrijke rol te spelen.

Warren Davidson is het andere congreslid die openlijk bitcoin steunt. Davidson is van mening dat Amerika de potentie van deze techniek moet gaan benutten. Hij wil een duidelijk Amerikaans framework.

Davidson deelde eerder nog een sneer uit naar Facebook en hun eigen cryptomunt: volgens de politicus kan het social mediaplatform beter bitcoin implementeren.

Waar veel andere politici vooral Facebook tegen willen houden om het huidige geldsysteem zo te houden, lijkt Davidson met deze suggestie op een echter bitcoiner.

Bitcoin in Amerika

Langzaam maar zeker worden er bepaalde regels opgesteld en wordt het voor Amerikaanse regelgevers duidelijker hoe zij bitcoin moeten inschatten.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is duidelijk: bitcoin is géén effect. Dat betekent dat bitcoin volgens de wet niet onder dezelfde noemer valt als bijvoorbeeld aandelen.

Tot slot: een video van de Amerikaanse senator Michael Dean Crapo. Hij ziet in dat het bijna onmogelijk is om BTC uit je land te weren, zelfs als het verboden is.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...