“Bitcoin is onmogelijk te verbieden” aldus senator uit de Verenigde Staten

Een senator uit de Verenigde Staten heeft toegegeven dat het heel erg moeilijk of zelfs onmogelijk is om bitcoin te verbieden. Mike Crapo liet zich in zijn praatje positief uit over de grootste cryptomunt. Hij was gisteren voorzitter van een vergadering over cryptocurrencies bij het Senate Committee on Banking, Housing and Urban Affairs.

Verenigde Staten en Bitcoin

"Als wij als Verenigde Staten beslissen, ik zeg niet dat we dát doen, maar áls we beslissen dat we geen cryptocurrencies meer in de VS willen, en het vervolgens proberen te verbieden, dan ben ik er van overtuigd dat wij daar niet succesvol in zullen zijn. Het is een 'global tech, a global innovation'."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met deze woorden sprak Crapo het senaat toe. Daarmee sluit hij zich aan bij Patrick McHenry die ook al aangaf dat 'bitcoin niet te doden is'. McHenry is onderdeel van de Republican Party en was congreslid van de North Carolina House of Representatives.

In zijn openingsspeech zet Crapo bitcoin in een positief licht. Hij zegt dat de technologie sprongen maakt die onvermijdelijk zijn en dat de VS juist daarom stappen moet zetten. Ze moet koploper zijn op het gebied van deze ontwikkelingen. Het is duidelijk dat Crapo een positieve insteek heeft en juist kijkt naar de (potentiële) voordelen. Na deze bloemlezing kaatst hij de bal terug en stelt de vraag op welke manier cryptocurrencies het land (negatief) zullen beïnvloeden en veranderen.

Regulatie, maar hoe?

Het probleem ligt volgens de tegenpartij bij het feit dat er veel cryptovaluta zijn die enkel een stukje open-source software zijn. Ze kunnen overal bestaan waar er ook maar internet aanwezig is. En dát is het probleem waar overheden nu tegenaan lopen.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Jeremy Allaire.]"Digitaal geld beweegt zich over het internet (en met de snelheid van ditzelfde internet) zonder dat iemand het op kan merken. Naast voordelen van privacy en de veiligheid van data, zijn er aan de andere kant toch ook richtlijnen nodig met allemaal landen in de wereld"[/penci_blockquote]

Duidelijkheid wat betreft de regulatie zal er volgens Allaire ook voor zorgen dat cryptobedrijven niet uit de VS vertrekken. Het 'If you can't beat them, join them' lijkt ook in de achterkamertjes van de Amerikaanse politiek binnengekomen te zijn. Kevin McCarny, de House Minority Leader, gaf eerder al aan van bitcoin te houden terwijl hij het gecentraliseerde ecosysteem van Libra bekritiseerd.

Het is wel duidelijk dat het gevaar (of voordeel) van cryptomunten ook in de politiek is doorgedrongen. Na de hoorzitting over het Libra van Facebook blijft het internetgeld onderwerp van gesprek. Waar er gezocht wordt naar regulatie (of zelfs een verbod) doen de overheden verwoede pogingen om met een goed antwoord te komen. Want ja, je kunt Facebook aan de mouw trekken en eisen om met Libra te stoppen, maar wie stopt bitcoin?

Bron: CCN