Amerika gaat $310.000 aan bitcoin (BTC) veilen

De General Services Administration (GSA) start deze dinsdag een bitcoinveiling die tot donderdag duurt.

Bitcoinveiling in Amerika

In totaal zijn er vijf kavels met een totaal van 4,94 bitcoin die worden aangeboden door deze overheidsinstantie uit Washington. Omgerekend gaat het om een bedrag van ~311.000 dollar (~268.000 euro).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Thomas Meiron van de Federal Auction Service is dit voor insiders en buitenstaanders van de cryptomarkt een leuke kans om hun portfolio uit te breiden.

Het is niet de eerste keer dat de GSA een bitcoin – en cryptoveiling organiseert. Zo zijn er deze zomer ook 150 litecoin geveild.

De munten zijn doorgaans afkomstig van illegale marktplaatsen op het darkweb.

Duitsland

Ook in Duitsland is momenteel een veiling gaande waarbij 215 bitcoin geveild worden. Deze bitcoins zijn ook bij strafrechtelijke onderzoeken in beslag genomen.

Tot nu toe blijkt er behoorlijke wat interesse voor die kavels te zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...