Amerika komt met duidelijke richtlijnen om regels rondom Bitcoin te handhaven

William Barr, de minister van Justitie in de VS, heeft de officiële richtlijnen voor bitcoin markten gepubliceerd. Het gaat met name om de verantwoordelijkheden die bijvoorbeeld beurzen hebben in de industrie.

De ‘Cyber-Digital Task Force’ heeft de richtlijnen samengesteld. De officiële naam voor de regels is Cryptocurrency: An Enforcement Framework.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uitleg

Dit soort documenten en plannen zijn vooral voer voor juristen en beleidsbepalers bij bedrijven in de wereld van bitcoin. In een persbericht licht het ministerie van Justitie de nieuwe lijn verder toe.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Amerikaanse ministerie van Justitie”]”De richtlijnen bieden een uitgebreid overzicht van de opkomende dreigingen en handhavingsuitdagingen die gerelateerd zijn aan de groeiende invloed en het gebruik van cryptocurrency”[/penci_blockquote]

Het is in feite de strategie van Amerika met betrekking tot handhaving van de regels rondom de handel met en rondom bitcoin.

Aanleiding

Deze aankondiging komt niet uit de lucht vallen. Eerder deze maand kwam er opvallend nieuws uit Amerika. BitMEX is een van de grootste bitcoin derivaten beurzen van de wereld en zij zijn aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en het ministerie van Justitie.

BitMEX en de mensen achter de operatie zouden tal van Amerikaanse regels hebben gebroken. Net als veel andere landen in de wereld probeert ook Amerika de bitcoin industrie in een wettelijk keurslijf te proppen.

Evolutie

Barr zegt iets opvallend in zijn statement over de regels: ”Cryptocurrency is een technologie die de manier waarop mensen met elkaar omgaan fundamenteel kan veranderen.”

Ook zegt de politicus dat het mogelijk de gehele opbouw van een samenleving kan veranderen. Uiteraard moet dat dan wel gebeuren volgens de regeltjes van de staat.

Benieuwd hoe de regels in Nederland in elkaar zitten? In onderstaande podcast bespreken we met Bitcoin Meester hoe zij hun registratie bij de Nederlandsche Bank hebben aangepakt.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...