Amerika wil white hat hackers paaien met bitcoin beloningen

Het Amerikaanse ministerie van Justitie biedt white hat hackers een beloning in bitcoin of andere cryptomunten. Zo hoopt Amerika meer informatie los te krijgen over kwaadwillende hackers of zelfs terroristen.

Bitcoin beloning voor white hat hackers

Het nieuwe platform krijgt de naam ‘Rewards for Justice’ en staat onder beheer van Buitenlandse Zaken. Informanten kunnen op het platform anoniem tips en informatie achterlaten in ruil voor een beloning in BTC of andere cryptomunten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het nieuwe initiatief is gepromoot tijdens het Black Hat USA-evenement – dat plaatsvond van 31 juli tot 5 augustus in Las Vegas.

Daar konden bezoekers tips indienen via een onbeveiligd wifi-netwerk genaamd #Rewardsnotransoms. Het open netwerk is met opzet opgezet om bezoekers aan te moedigen om in te loggen en toegang te krijgen tot de RFJ-website.

De beloningen kunnen zelfs oplopen tot 10 miljoen dollar in ruil voor informatie over terroristische verdachten, extremisten of hackers die werken voor regimes die VS niet gezind is.

Het is niet verplicht een betaling in cryptomunten te accepteren, ouderwetse dollars is nog steeds mogelijk.

De overheid heeft een aparte beveiligde portal op het dark web ingericht om de informatie te kunnen uitwisselen.

Colonial Pipeline

De VS werd in mei dit jaar in verlegenheid gebracht door het platleggen van de informatiesystemen achter de belangrijke brandstoflijn Colonial Pipeline.

Men vermoedt dat hackers, gesponsord door Rusland en China, achter de aanval zitten bedoeld om het economische leven in het (zuid) oosten van Amerika te ontregelen.

Amerika betaalde grofweg 5 miljoen dollar om het IT-systeem weer te laten werken. Iets minder dan de helft is later teruggevorderd door FBI doordat de hackers de seeds op een cloudservice hadden laten slingeren.

Het is onbekend wat de Amerikaanse overheid aan cryptocurrency’s bezit. Ze vorderen regelmatig digitale assets in, maar verkopen ook een deel via openbare veilingen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.