Amerikaans miljardenbedrijf betaalt $4,5 miljoen aan losgeld in Bitcoin

Amerikaans miljardenbedrijf betaalt $4,5 miljoen aan losgeld in Bitcoin

Het Amerikaanse CWT heeft een flink aantal bitcoin betaald na een aanval met ransomware.

De aanval leidde tot de diefstal van bedrijfsdocumenten en zorgde ervoor dat tienduizenden apparaten van het bedrijf offline gingen. Dat meldt Reuters.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CWT heeft een jaarlijkse omzet van $1,5 miljard en is een van de grootste reisbeheerbedrijven van Amerika.

414 Bitcoin

Het bedrijf betaalde 414 bitcoin nadat malafide software genaamd Ragnar hun hardware infecteerde. Ragnar zorgt ervoor dat het de bestanden op de hardware versleuteld zodat niemand anders er mee bij kan.

Op deze manier gezeild de software eigenlijk de gegevens. Om als slachtoffer weer toegang te krijgen tot je gegevens hoef je maar een ding te doen: losgeld betalen.

Betalen

CWT betaalde het losgeld op 28 juli om zo weer toegang te krijgen tot alle data te krijgen. Het gaat onder andere om financiële documenten en gegevens van werknemers.

Alle hardware van het bedrijf draait inmiddels weer. Het onderzoek is nog bezig, maar volgens het bedrijf zelf is er geen gevoelige data gelekt.

$10 miljoen

De hackers vroegen volgens Reuters eerst $10 miljoen in bitcoin als losgeld. Maar het CWT wist de prijs uiteindelijk naar beneden te praten. Ze wezen naar de COVID-crisis als reden waarom ze zo'n groot bedrag niet konden missen.

Bitcoin als tool

Bitcoin werkt in dit soort criminele transacties goed omdat er geen centrale macht is die het netwerk kan blokkeren. Bitcoin is hierin slechts een tool om een transactie te doen. Het netwerk kijkt niet naar je identiteit.

Zo lang je een bitcoin adres hebt en daar toegang tot hebt kun je bitcoin gebruiken. Je kunt een bitcoin transactie overal ter wereld versturen en ontvangen.

Meer bitcoin en misdaad nieuws:

Lees meer over:
Bitcoin Amerika misdaad

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties