Amerikaanse autoverzekeraar Metromile heeft $1 miljoen aan Bitcoin gekocht

De Amerikaanse autoverzekeraar Metromile maakt bekend dat ze $1 miljoen aan bitcoin hebben gekocht. Dat blijkt uit de financiële cijfers over het tweede kwartaal.

Bitcoin voor Metromile

Metromile is een verzekeringsmaatschappij voor auto's. Ze werken met het pay-per-mile-principe en zijn gevestigd in San Francisco. Daarnaast zijn ze over de hele wereld actief en hebben een platform dat licenties verstrekt aan andere bedrijven uit de hele wereld. Ze zijn ook beursgenoteerd aan de Amerikaanse techbeurs Nasdaq.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf heeft onlangs hun financiële Q2-resultaten gepubliceerd. Daaruit blijkt hat het bedrijf voor $1 miljoen aan bitcoin heeft gekocht. Daarnaast melden ze expliciet dat ze géén andere cryptocurrency's hebben. Ook valt te lezen dat ze tot dus ver $0,1 miljoen verlies maakten op hun aankoop.

"In de afgelopen zes maanden (tot 30 juni) heeft het bedrijf in totaal $1 miljoen aan digitale activa gekocht, bestaande uit enkel bitcoin."

Het is een miniscule positie voor het bedrijf. MacroScope was een van de eerste accounts die op Twitter melding maakte van het nieuws. Het gaat naar verluidt om slechts 0,5% van de kasreserves van het bedrijf. De bedrijfsbalans schijnt meer dan $200 miljoen te betreffen.

Vervolg op eerdere aankondiging

Het is geen verrassing dat het Amerikaanse bitcoin koopt. In mei verkondigden ze al dat ze $10 miljoen aan bitcoin wilden kopen én ook satoshi's wilden accepteren als betaalmiddel. Gezien de bovenstaande filing over de afgelopen zes maanden gaat, is het aannemelijk dat ze dit bedrag omlaag hebben aangepast naar $1 miljoen.

Klanten van Metromile kunnen er ook voor kiezen om hun premies met bitcoin te betalen. Als je bij het bedrijf bent verzekerd kun je zelfs je vergoeding ontvangen in BTC.

Vergeleken met MicroStrategy (nagenoeg all-in) of Tesla (ongeveer 10% van de kasreserves) is dit voor Metromile een kleine stap. Toch is het een teken aan de wand: men ziet in bitcoin steeds meer een valide investeringsstrument. Als manier om vermogen vast te houden in een inflatoire wereld.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
adoptieBitcoin nieuws