Autoverzekeraar koopt $10 miljoen aan Bitcoin, accepteert ook betalingen in BTC

De Amerikaanse autoverzekeraar Metromile wil $10 miljoen aan bitcoin (BTC) kopen en gaat BTC accepteren voor betalingen. Dat meldt Cointelegraph.

Bitcoin kopen

Metromile zit in San Fransisco en maakt bitcoin onderdeel van hun bedrijfsplannen. Hiermee volgt het bedrijf het voorbeeld van bedrijven als MicroStrategy en Tesla. Het gaat nog niet om miljarden dollars zoals bij zojuist genoemde bedrijven, maar om een relatief klein begin met $10 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Klanten van Metromile kunnen er ook voor kiezen om hun premies met bitcoin te betalen. Als je bij het bedrijf bent verzekerd kun je zelfs je vergoeding ontvangen in BTC.

Dit is een nieuwe trend die vorig jaar is ingezet: Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven die de stap richting bitcoin zetten. Steeds meer organisaties maken bitcoin onderdeel van hun toekomstplannen.

De aankoop is geen primeur, maar Metromile is wel de eerste verzekeraar in Amerika die zowel betalingen doet als accepteert in de cryptocurrency.

Het is nog niet bekend wanneer de $10 miljoen aan bitcoin wordt gekocht, het staat op de planning voor het tweede kwartaal van dit jaar.

Waarom bitcoin?

Dan Preston, directeur van Metromile, legt de toekomstplannen verder uit: ”Het accepteren van bitcoin en het ondersteunen van decentrale financiële opties zijn een logische stap.”

Metromile is een bedrijf dat volledig digitaal werkt met software die veel zaken regel. Daar past een volledig digitale valuta goed bij.

Klanten van de verzekeraar zijn per kilometer verzekerd, de kosten worden op deze manier berekend. Allicht zijn hier op termijn ook nog toepassingen voor/met BTC te bedenken.

Voorlopig gaat ook dit beursgenoteerde bedrijf aan de slag met bitcoin, de trend zet door.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndustrie

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...