Amerikaanse bedrijf Phunware koopt weer 100 bitcoin (BTC) bij

Amerikaanse bedrijf Phunware koopt weer 100 bitcoin (BTC) bij

Het Amerikaanse bedrijf Phunware heeft 100 bitcoin (BTC) gekocht. Daarmee investeren ze bijna $5 miljoen in de grootste cryptovaluta.

Bitcoin op de balans

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf bitcoin koopt. Ze hadden al 530 BTC op de balans staan, die ze in verschillende batches hebben gekocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Phunware ontwikkelt een enterprise cloudplatform voor mobiele telefoons. In een persbericht delen ze dat ze $4.975.000 aan contanten hebben omgezet naar bitcoin. De gemiddelde aankoopprijs was logischerwijs $49.750 per bitcoin, inclusief vergoedingen en onkosten.

In totaal hebben ze nu $36,8 miljoen geïnvesteerd. De gemiddelde aankoopprijs van hun bitcoinbezit is $58.513 per stuk. Als reactie op het nieuws stegen de PHUN-aandelen met 4% (op de pre-market).

Eind november kocht het bedrijf voor het laatst bitcoin bij. Destijds was het voor ruim 398 BTC ter waarde van $23 miljoen.

Het bedrijf lijkt niet helemaal in lijn met de Bitcoin filosofie te opereren. Naast privacy-schadelijke diensten met locatietracking en gepersonaliseerde ads, staan ze ook bekend als 'Big Data enterprise'. De executives zijn Alan Knitowski, Randall Crowder, Luan Dang en Matt Aune. In 2019 kreeg ieder ruim een miljoen uitbetaald.

Trend

Daarmee zet de trend zich wel voort: bedrijven die kasreserves omzetten in bitcoin. De bekendste namen zijn Tesla, SpaceX, MicroStrategy en Square. Ook zijn er tal van kleinere bedrijven die het voorbeeld van Michael Saylor volgen.

Vandaag voegde MicroStrategy nog eens 1.434 bitcoin toe aan de reserves. Ze hadden weer $82,4 miljoen op de plank liggen die 'lag weg te smelten'. Eind november zette Saylor ook al $414 miljoen om.

Als je teruggaat in de tijd, is het kooppatroon van MicroStrategy goed te zien. De aankoop van vandaag is niet terug te zien in het overzicht:

Amerikaanse bedrijf Phunware koopt weer 100 bitcoin (BTC) bij

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan