Amerikaans softwarebedrijf koopt voor $23,8 miljoen aan Bitcoin

Amerikaans softwarebedrijf koopt voor $23,8 miljoen aan Bitcoin

Phunware, een enterprise cloudplatform voor mobiele telefoons, heeft 398 bitcoin gekocht. Daarmee investeren ze ongeveer $23,8 miljoen in de cryptovaluta.

Bitcoin op de balans

Phunware is een Amerikaans bedrijf dat zich richt op advertenties en marketing, via locatietracking en gepersonaliseerde ads. Ook hebben ze een 'cryptocurrency brand loyalty program'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf lijkt niet helemaal in lijn met de Bitcoin filosofie te opereren. Naast deze privacy-schadelijke diensten, staan ze ook bekend als 'Big Data enterprise'. De executives zijn Alan Knitowski, Randall Crowder, Luan Dang en Matt Aune. In 2019 kreeg ieder ruim een miljoen uitbetaald.

Naar verluidt heeft het bedrijf de bitcoin aangekocht voor een gemiddelde prijs van ongeveer $59.917 per stuk.

Deze aankoop brengt het totale bezit van het bedrijf op 529 bitcoin. Eerder deden ze al een aankoop voor een aankoopprijs die iets hoger lag. In totaal hebben ze nu $31,8 miljoen geïnvesteerd, tegen een gemiddelde aankoopprijs van $60,191 per bitcoin, zoals te lezen is in het persbericht.

Ook als betaalmiddel

De aandelen van het in Austin gevestigde bedrijf steeg met 3%, tot $3,57. Ze gaven ook een eigen token uit: de PhunCoin. Hoewel je je twijfels kunt hebben over dit soort initiatieven, accepteert het bedrijf wel bitcoin als betaalmiddel.

Daarmee zet de trend zich wel voort: bedrijven die kasreserves omzetten in Bitcoin. De bekendste namen zijn Tesla, SpaceX, MicroStrategy en Square. Ook zijn er tal van kleinere bedrijven die het voorbeeld van Michael Saylor volgen.

Om enkele namen te noemen: Spinesmith Holdings, The Brooker Group en Allied Payment Network.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin betaalmiddel

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties