Amerikaanse bitcoin mining pool heeft ruim 15% van hashrate in handen

De Amerikaanse mining pool Foundry USA heeft 15,42% van de hashrate van bitcoin. Daarmee is het de nummer twee op de wereldwijde lijst. De organisatie steeg in de ranglijst na de exodus uit China.

Via mining pools kunnen miners samenwerken. Wanneer je aangesloten bent bij een pool krijg je naar verhouding een beloning als iemand een block vindt. Als lid van een mining pool heb je meer zekerheid over je inkomsten van mining dan wanneer je alleen aan de slag gaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Foundry USA

Volgens data van BTC.com is alleen Antpool groter wanneer je kijkt naar de totale hashrate van mining pools. De groei lijkt vooral te komen uit het thuisland van Foundry, de Verenigde Staten.

Veel hardware is dit jaar verhuisd vanuit China naar andere delen van de wereld. De Chinese overheid begon eerder in 2021 met een strengere aanpak van bitcoin en daar hoort een verbod op mining bij.

Dat resulteerde in een groei van de industrie in andere delen van de wereld. Kazachstan, Rusland, Iran en ook de Verenigde Staten trekken steeds meer van deze markt naar zich toe.

Hieronder vind je een lijst van de grootste mining pools van de wereld. Dit blijven schattingen op basis van publieke data, de echte situatie kan verschillen. Ook kunnen miners relatief makkelijk van mining pool wisselen, dus de cijfers veranderen constant.

Toch kunnen we wel een trend ontdekken: Amerikaanse mining pools groeien hard.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...