Amerikaanse dollar en olie zakken verder weg, bitcoin opent groen

In de Aziatische handelsuren zijn de Amerikaanse dollar en de olieprijzen verder weggezakt, terwijl bitcoin zich verrassend sterk weet te houden op de koers van 37.319 dollar. Zijn de dalende olieprijzen het gevolg van een afnemende vraag die mogelijk wijst op een wereldwijde recessie?

Olie als graadmeter voor de economie

Als de economie op volle toeren draait is er meestal veel vraag naar olie. Wat dat betreft kunnen we ‘het zwarte goud’ zien als een interessante indicator van de gezondheid van de wereldeconomie.

Wat de dalingen van de olieprijzen verder interessant maakt, is dat er nu juist ontwikkelingen gaande zijn die een positieve impact op de koers zouden moeten hebben.

We hebben immers te maken met gigantische geopolitieke spanningen en wereldwijde is de olieproductie wat gedaald. De hoop van de olie-industrie was gevestigd op de OPEC+ vergaderingen, waar mogelijk meer productieverlagingen werden besproken.

Die vergaderingen zijn nu echter uitgesteld, waardoor de druk op de olieprijzen verder toeneemt.

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Een recessie zou voor bitcoin geen goede ontwikkeling zijn op de korte termijn. Wat dat betreft is het te hopen dat de wereldeconomie zich staande kan houden, want bitcoin begint nu juist een beetje op stoom te komen.

Het zou zonde zijn van een positieve sentiment als een wereldwijde recessie roet in het eten gooit. Verder is een recessie voor een groot deel van de wereldbevolking natuurlijk helemaal geen leuke ontwikkeling.

Interessant is wel dat China overweegt om banken toestemming te geven voor het uitgeven van ongedekte korte-termijn leningen om de vastgoedmarkt te ondersteunen. Als gevolg daarvan sprongen de aandelen van deze ontwikkelaars met 8,9 procent omhoog op donderdag, waarmee ze aan de beste week sinds december bezig zijn.

Dit soort nieuws is dan weer bullish voor bitcoin.

Waarom?

Omdat dit betekent dat de Chinese overheid de markt van kapitaal voorziet middels dit soort ingrepen. Dat kapitaal kan ook naar bitcoin stromen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....