Amerikaanse miljardair Bill Pulte stapt op de Bitcoin (BTC) trein

Bill Pulte is de volgende rijke Amerikaan die de bitcoin (BTC) community omarmt. Pulte is een miljardair die (toe nog anoniem) geld en auto’s weg gaf op Twitter. Daarmee vergaarde hij in korte tijd miljoenen volgers.

Hij verkreeg zijn vermogen door het bedrijf PulteGroup te verkopen 70 jaar na de oprichting. Het bedrijf bouwt huizen en werd zo’n 70 jaar geleden opgericht door de opa van Bill.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Weg geven

11 bitcoin is voor een miljardair niet enorm veel geld, maar het is een begin en de man lijkt gegrepen door het bitcoin virus.

Pulte gaat aan een gelukkige winnaar een ‘x’ aantal satoshi sturen. Volgens hem moeten we als community meer weggeven op social media. Het is makkelijk praten voor Pulte, maar met 1.7 miljoen volgens op Twitter kan hij in ieder geval nieuwe mensen bereiken.

Pulte ziet zichzelf als een filantroop en hij denkt dat bitcoin in dat straatje past. Hij ziet in bitcoin een handige tool voor mensen die geen bankrekening kunnen krijgen of hebben.

Het is wel nog even de vraag hoe het weggeven van geld ‘adoptie’ bevordert, de kracht van bitcoin is juist ook dat er voor gewerkt moet worden. Bitcoin komt niet uit het niets te voor schijn, tal van investeerders en ondernemers strijden met miljarden aan hardware voor de nieuw te minen BTC.

Amerikanen

Pulte is niet de eerste prominente Amerikaan die bitcoin wil promoten. Het bekendste voorbeeld op dit moment is misschien wel Jack Dorsey. De CEO van Twitter en Square is op verschillende manieren bezig met BTC.

Onder de naam Square Crypto richtte de ondernemer een bedrijf op dat zich richt op de ontwikkeling van het open-source protocol van bitcoin. Eerder deze maand kondigde Square Crypto hun nieuwste aanwinst aan: een anonieme ontwikkelaar die al 2 jaar gratis bouwt aan het Lightning Network.

Een ander recent voorbeeld is de NFL-speler Russel Okung. Hij speelde onlangs met special schoenen waar de open-source betaalprovider BTCPay op te zien was. De Amerikaanse atleet koos BTCPay als favoriete ‘goede doel’.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...