Amerikaanse ministerie van Justitie ontfermt zich ook over FTX

Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat onderzoek doen naar de ineenstorting van cryptobeurs FTX. Dat meldt The Wall Street Journal.

Onderzoek

Het aantal onderzoeken naar de Amerikaanse exchange loopt op. Federale regelgevers hebben hun vizier gericht op de beurs, nadat bekend werd dat er liquiditeitsproblemen zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Concullega Binance dacht er even aan om FTX over te nemen, maar loopt nu toch weg van de deal. Daardoor hangen klanten tussen wal en schip. Wat gaat er met hun depostio’s gebeuren?

Kort na het nieuws vertelde Bankman-Fried aan investeerders dat ze naar verluidt $8 miljard nodig hebben om te kunnen blijven werken. Anders zouden ze het risico lopen om een faillissement te moeten aanvragen.

Nu wordt bekend dat het Amerikaanse ministerie van Justitie ook naar de zaak gaat kijken. Wat ze precies gaan doen is niet bekend. Ook wil de woordvoerder van het ministerie van Justitie niet reageren op een onderzoek van Coindesk.

Meer toezichthouders

Wel is bekend dat toezichthouders willen weten of Amerikaanse klanten in derivatenproducten konden handelen, terwijl zowel FTX of de Amerikaanse entiteit FTX.US zich beide niet hebben geregistreerd bij federale toezichthouders.

Eerder werd ook al duidelijk dat de Securities and Exchange Commission (SEC) en Commodity Futures Trading Commission (CFTC) de boel in de gaten houden. Zij zijn vooral benieuwd of FTX de fondsen van haar klanten correct heeft verwerkt.

Sam Bankman-Fried, de oprichter en CEO van FTX, tweette eerder deze week nog dat zijn bedrijf “in orde is” en dat alle activa veilig waren. De tweet is inmiddels verwijderd en het tegendeel lijkt het geval te zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze mobiele Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX