Onderzoek naar FTX voor het mogelijk misbruiken van klantenfondsen

Onderzoek naar FTX voor het mogelijk misbruiken van klantenfondsen

Amerikaanse regelgevers starten een onderzoek naar FTX US. De cryptobeurs heeft mogelijk klantenfondsen gebruikt op een manier die niet helemaal de bedoeling is.

Daarnaast wordt er gekeken naar het verband tussen FTX US en andere bedrijven van directeur Sam Bankman-Fried. Dat meldt Bloomberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Securities and Exchange Commission (SEC) en Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hebben vragen over de 'liquiditeitsproblemen' van de cryptobeurs. Het bedrijf staat op omvallen. En ook de mogelijke overname door concurrent Binance is niet bepaald zeker. Kortom: FTX zit in zwaar weer, en daar komen nu extra onderzoeken van de SEC en CFTC bij.

Volgens twee bronnen van Bloomberg startte het onderzoek naar FTX vanuit de SEC al maanden geleden. Het ging toen met name om FTX US en hun diensten rondom het uitlenen van cryptocurrency.

Er spelen drie entiteiten een belangrijke rol in dit verhaal: FTX US, FTX.com en Alameda Research. De problemen liggen nu (voorlopig) vooral bij FTX.com, maar ook naar de andere bedrijven wordt gekeken.

Recentelijk werd FTX US onder andere gevraagd naar de relatie met FTX.com. Op het laatstgenoemde platform konden mensen buiten de Verenigde Staten handelen. De toezichthouders willen weten welke verbanden er zijn op bijvoorbeeld het gebied van management en directie. Ook moet er duidelijkheid komen over de financiële relatie tussen de verschillende ondernemingen van Bankman-Fried.

Mocht je het gemist hebben: FTX stopte gisteren met opnames. Ook haalde klanten voor $6 miljard aan vermogen weg binnen 72 uur, voordat dat niet meer kon.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika misdaad FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties