Amerikaanse overheid verplaatst 4.000 BTC: Bitcoin koers daalt hard

3321 totale weergaven
Amerikaanse overheid bitcoin

De Amerikaanse overheid heeft onlangs 4.000 Bitcoin (BTC) naar Coinbase Prime gestuurd. Dit gebeurde op een moment dat de prijs van Bitcoin weer daalt. Bitcoin leek eerst te herstellen van recente prijsdalingen, maar is nu weer aan het dalen. De Bitcoin koers is inmiddels gezakt naar $60.758,25, een daling van 1,07% in de afgelopen 24 uur. Dit gebeurde nadat een Amerikaanse overheids wallet bijna $240 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase Prime stuurde. Eerder deze week verkocht ook de Duitse overheid een deel van haar Bitcoin.

Amerikaanse overheid verkoopt crypto van Silk Road

Deze Bitcoins zijn in beslag genomen van Banmeet Singh, een drugsdealer van de Silk Road, tijdens zijn proces in januari 2024. De grote overdracht zorgde voor zorgen over een mogelijke verkoop, gezien de overheid eerder ook Bitcoin van Silk Road heeft verkocht.

Het Silk Road schandaal

Het Silk Road schandaal heeft veel aandacht gekregen, vooral door mensen als Ryan Farace. Hij werd in 2018 veroordeeld voor het maken en verkopen van Xanax via dark web sites zoals Silk Road, onder de naam ‘Xanaxman’. Farace ontving meer dan 9.138 Bitcoins voor zijn transacties, ter waarde van ongeveer $364 miljoen.

Eerdere Bitcoin verkopen door de overheid

In 2022 nam het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) $3,6 miljard aan Bitcoin in beslag, gekoppeld aan Silk Road. Dit waren meer dan 50.000 BTC. In de maanden daarna verkocht de overheid 9.861 Bitcoins voor meer dan $215 miljoen. Documenten toonden aan dat de overheid van plan was de resterende 41.000 BTC in vier delen te verkopen.

Midden 2023 werden nog eens 9.000 BTC verkocht, waardoor er nog ongeveer 30.000 BTC overbleven. In totaal heeft de overheid 69.370 Bitcoins en andere cryptocurrencies van Silk Road in beslag genomen. De laatste grote Bitcoin overdracht door de overheid werd in april gezien, met een waarde van ongeveer $2 miljard.

Mogelijke marktimpact van nieuwe overdracht

De nieuwste overdracht naar Coinbase Prime kan leiden tot een nieuwe verkoopgolf. Hoe groot de invloed daarvan op de bredere crypto markt zal zijn, is nog onduidelijk.

Lees meer over:
overheidSilk Road

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...