UPDATE: Compromis over Bitcoin belastingen in Amerika van tafel

UPDATE (22:37): De omstreden 'Infrastructure Bill' in Amerika is door de Senaat gekomen zonder aanpassingen rondom het beleid rondom bitcoin. Er leek een compromis te zijn over de strenge aanpak (en de daarbij horende belastingen) voor bitcoiners in Amerika.

Maar niets is minder waar, het voorgestelde amendement moest er voor zorgen dat miners, maar ook software ontwikkelaars en andere partijen níet onder dezelfde definitie gaan vallen als brokers en beurzen (verkopers en kopers van bitcoin, dus).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De twee Republikeinse Amerikaanse senatoren Cynthia Lummis en Pat Toomey maakten eerder vandaag bekend dat ze een compromis hebben bereikt tussen de Democraten, Republikeinen en het ministerie van Financiën. Toch komt de toevoeging niet in het wetsvoorstel er niet doorheen.

De Senator Richard Shelby (R-Ala.) diende bezwaar in. De reden? De 87 (!) jarige politicus wil meer budget voor 'Defensie'.

Jerry Brito is met Coin Center een van de lobbygroepen die probeert de woorden in dit grote plan aan te laten passen. Tot nu toe dus zonder succes. Volgens hem komt het nu aan op de stemming in het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten. Wat betekent dat er aan een nieuw voorstel gebouwd kan worden.

Jack Dorsey vat het wel goed samen:

Volgens Jake Chervinsky stopt Shelby er na deze termijn meeOriginele bericht:

Belastingen uit Bitcoin industrie

Het struikelblok betrof een omstreden bepaling in het wetsvoorstel van de Senaat waardoor miners, software ontwikkelaars en node-eigenaren ook belastingen zouden moeten betalen. Nu is er een uitzondering gemaakt: 'crypto transaction validators' worden vrijgesteld van de ruime definitie die was opgesteld voor "brokers".

De precieze tekst en uitleg van het compromis is (op moment van publicatie nog) niet beschikbaar. Republikein Toomey zei dat het zou specificeren voor wie de verplichtingen omtrent fiscale rapportage gelden.

Softwareontwikkelaars, node-operators en validators zouden daardoor niet verplicht zijn om informatie over transacties op te slaan. Daarbij komt er een verschil met brokers; zij moeten dit volgens dit wetsvoorstel wél.

"We stellen niets ingrijpends of iets radicaals voor. De compromis die we bereiken maakt duidelijk dat een broker inhoudt dat de persoon transacties uitvoert waarbij consumenten digitale activa kopen, verkopen en verhandelen."


Deze compromis is het gevolg van een lobby vanuit verschillende politici en ook de Bitcoin community. Onder de noemer Wyden-Lummis-Toomey kwam er een reactie op het wetsvoorstel, in de vorm van een amendement.

Compromis

Er is nu dus een compromis bereikt, nadat de Senaat zondagavond laat een aantal procedurele stemmingen heeft gehouden. Er is een unanieme instemming over het compromis nodig vóór een eindstemming die uiterlijk dinsdag zal plaatsvinden, zoals we eerder vandaag al berichtten.

Met de "Infrastructure Bill" wil de VS $1.000 miljard ophalen aan belastingen, uit allerlei sectoren en bedoeld voor allerlei doeleinden. Het initiële plan was om $28 miljard daarvan in de komende tien jaar te innen uit 'crypto-belastingen'.

Door het amendement Wyden-Lummis-Toorney hoeven software developers, node-eigenaren en miners zich geen zorgen te maken. Ze worden uitgesloten uit de definitie 'brokers'. Schumer, leider van de 'meerderheidsfractie', zegt dit verzoek hierover niet te blokkeren.

Ook kwam er een amendement van Portman, Warner en Sinema dat onderscheid maakte tussen proof-of-work en proof-of-stake netwerken. De term 'validators' hebben hierbij een hele andere betekenis.

Reacties

Intussen stromen de reacties binnen vanuit de community, waaronder een tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey. Hij dankt de senatoren die zich hebben ingezet voor de Bitcoin industrie.

Ook Cynthia Lummis heeft inmiddels gereageerd. De uitgesproken pro-Bitcoin senator uit Wyoming denkt dat dit nog maar het begin is:

Ook Portman is blij met de tussenstand: duidelijkheid voor verschillende partijen in de cryptomarkt:

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws