Amerikaanse senaat stemt dinsdag over berucht Bitcoin wetsvoorstel

Een groot plan voor de infrastructuur in Amerika loopt momenteel vast op bitcoin (BTC). De 'infrastructure bill' moet zo'n $1 biljoen (!) aan investeringen mogelijk maken. De plannen liggen momenteel bij de Amerikaanse Senaat, waar men nog geen stemming heeft gehouden op dit moment.

Morgen (10 augustus) mogen de politici hun stem laten horen. Bitcoin is in het grote geheel een klein onderdeel van de duizenden pagina's van de documenten, maar het zijn wel belangrijke woorden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wetsvoorstel

Bij dit soort grote wetsvoorstellen is het gebruikelijk in de Verenigde Staten om er nog allerlei andere zaken doorheen te fietsen. In het originele voorstel moest $28 miljard aan belastingen uit de bitcoin wereld komen.

De bewoording en de plannen zijn echter niet na te leven. In de praktijk worden veel bitcoiners in het voorstel gelijk gesteld aan brokers en beurzen met dezelfde plichten.

Zo zouden software developers, miners en node-eigenaren alle gegevens van iedereen waarmee zij in aanraking komen op het netwerk moeten (kunnen) delen met de belastingdienst. Dat is simpelweg niet mogelijk.

Als reactie daarop kwamen er verschillende andere voorstellen voorbij. De bitcoin industrie is nu dus een struikelblok. De voorgestelde aanpak is simpelweg geen optie voor de industrie (en gebruikers!) in het land. Of dat uiteindelijk tot een aanpassing leidt moet nog blijken overigens.

Er stonden twee concurrerende amendementen op de agenda, maar die lijken momenteel weer van tafel geveegd. De gesprekken en belangrijke onderhandelingen vinden vooral achter gesloten deuren plaats, dus het blijft afwachten hoe (en of) dit uiteindelijk met genoeg stemmen door de Amerikaanse Senaat komt.

De uitkomst staat hier nog niet vast. Het is onduidelijk welk effect die gaat hebben op allerlei zaken in de industrie.

Bitcoin miners lijken bijvoorbeeld gevrijwaard te worden, maar hoe het zit met het Lightning Network is nog onbekend. Het zijn spannende tijden voor de industrie en alle andere bitcoiners in Amerika. Ook heeft het beleid invloed op de rest van de wereld.

Reactie

Senator Cynthia Lummis is een van de politici die zich inzet voor een redelijk wetsvoorstel, in plaats van de huidige plannen om allerlei initiatieven de nek om te draaien. Zij heeft goede hoop op een (relatief) positieve afloop.

Een ander voorstel om het hele segment over bitcoin en andere digitale assets uit het wetsvoorstel te slopen kreeg overigens geen tractie.

Lees meer over:
Amerika

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...