Republikein Davidson roept op tot verbod op CBDC’s

Warren Davidson vindt dat Central Bank Digital Currencies (CBDC's) verboden moeten worden.

CBDC van VS

De Republikeinse Amerikaanse politicus reageert op een vacature van de San Francisco Federal Reserve Bank. Ze zijn op zoek naar een "senior crypto-architect" om aan een CBDC-project te werken.

Davidson is hier geen fan van en dat heeft hij de afgelopen jaren al meerdere keren laten merken. Zo ook nu weer: "De Fed wil het financiële equivalent van de Death Star bouwen".

De politicus dringt de regering er op aan om "snel" alle activiteiten met betrekking tot de CBDC te stoppen. Hij heeft het over ontwerpen, bouwen, ontwikkelen of testen van het digitale centrale bankengeld. Hij wil zelfs verder gaan dan het stoppen van deze activiteiten, maar het daarbovenop zelfs verbieden.

In een aparte tweet merkte Davidson op dat geld niet programmeerbaar mag zijn door een centrale autoriteit. Hij pleit daarom juist voor het gebruik van vrije peer-to-peer (p2p)-transacties. Bitcoin is een type geld waarmee je p2p-betalingen kunt doen.

"Geld moet een stabiel spaarmiddel en een efficiënt ruilmiddel zijn, geen instrument voor toezicht, dwang en controle."

In maart schreef congreslid uit Ohio al een brief aan het Congres, waarin hij zijn collega's aanspoorde om terug te vechten tegen CBDC's. Ook doet hij pogingen om via aparte wetgeving SEC-voorzitter Gary Gensler te ontslaan vanwege de manier hoe hij als toezichthouder met de cryptomarkt omgaat.

Davidson krijgt bijval van presidentskandidaat Ron DeSantis. Hij wil CBDC's compleet verbieden als hij verkozen wordt als nieuwe president van de Verenigde Staten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaCBDC