Presidentskandidaat Ron DeSantis belooft CBDC’s te verbieden in de VS als hij wordt verkozen

De Amerikaanse presidentskandidaat Ron DeSantis heeft opnieuw kritiek geuit op central bank digital currencies (CBDCs) en sprak zich uit tegen de mogelijkheid van een digitale dollar in de VS. De belofte werd gedaan tijdens de Family Leadership Summit op 14 juli, waar DeSantis beloofde CBDC’s in de VS te verbieden als hij tot president wordt verkozen.

“Als ik president ben, zullen we op dag één de centrale bank digitale valuta afschaffen. Klaar. Dood. Dat gebeurt niet in dit land,” zei hij tijdens het evenement in Iowa, waar ook zes andere Republikeinse kandidaten aanwezig waren.

DeSantis is een uitgesproken tegenstander van een digitale dollar in de Verenigde Staten. In mei voerde hij in Florida een wet in die het gebruik van federale CBDC’s als geld verbiedt, evenals het verbod op het gebruik van buitenlandse CBDC’s, waarbij hij beweerde dat dit zou leiden tot een “massale overdracht van macht van consumenten naar een centrale autoriteit”.

Een central bank digital currency verschilt niet veel van een traditionele valuta die door een centrale bank wordt uitgegeven. Het kan worden gedefinieerd als een digitale versie van fiat-valuta, zonder een fysieke tegenhanger.

De discussie rond CBDC’s is al lang een bron van controverse in de crypto-gemeenschap, met tegenstanders die beweren dat CBDC’s de privacy van burgers bedreigen en kunnen leiden tot absolute overheidscontrole.

De interesse in CBDC-projecten is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, met meer dan 100 landen die het onderwerp verkennen en minstens 39 landen die een CBDC-piloot, proof-of-concept of andere gerelateerde initiatieven hebben lopen.

De Federal Reserve van de VS heeft naar verluidt geen plannen om binnenkort een digitale dollar uit te geven, maar dit kan veranderen na de verkiezingen van volgend jaar, aangezien meer kandidaten crypto-gerelateerde onderwerpen bespreken tijdens hun vroege campagnes. Robert F. Kennedy Jr., een kandidaat voor de Democratische nominatie voor president, promoot sinds mei Bitcoin als onderdeel van zijn campagne. Hij heeft onlangs voor maximaal $250.000 aan Bitcoin-investeringen bekendgemaakt.

Het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies als campagnethema’s door kandidaten als DeSantis en Kennedy illustreert de groeiende relevantie van digitale valuta in de politieke sfeer. Dit komt op een moment dat overheden over de hele wereld de mogelijkheden van digitale valuta onderzoeken en de impact ervan op traditionele financiële systemen evalueren.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsCBDC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...