Presidentskandidaat Ron DeSantis belooft CBDC’s te verbieden in de VS als hij wordt verkozen

De Amerikaanse presidentskandidaat Ron DeSantis heeft opnieuw kritiek geuit op central bank digital currencies (CBDCs) en sprak zich uit tegen de mogelijkheid van een digitale dollar in de VS. De belofte werd gedaan tijdens de Family Leadership Summit op 14 juli, waar DeSantis beloofde CBDC’s in de VS te verbieden als hij tot president wordt verkozen.

“Als ik president ben, zullen we op dag één de centrale bank digitale valuta afschaffen. Klaar. Dood. Dat gebeurt niet in dit land,” zei hij tijdens het evenement in Iowa, waar ook zes andere Republikeinse kandidaten aanwezig waren.

DeSantis is een uitgesproken tegenstander van een digitale dollar in de Verenigde Staten. In mei voerde hij in Florida een wet in die het gebruik van federale CBDC’s als geld verbiedt, evenals het verbod op het gebruik van buitenlandse CBDC’s, waarbij hij beweerde dat dit zou leiden tot een “massale overdracht van macht van consumenten naar een centrale autoriteit”.

Een central bank digital currency verschilt niet veel van een traditionele valuta die door een centrale bank wordt uitgegeven. Het kan worden gedefinieerd als een digitale versie van fiat-valuta, zonder een fysieke tegenhanger.

De discussie rond CBDC’s is al lang een bron van controverse in de crypto-gemeenschap, met tegenstanders die beweren dat CBDC’s de privacy van burgers bedreigen en kunnen leiden tot absolute overheidscontrole.

De interesse in CBDC-projecten is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, met meer dan 100 landen die het onderwerp verkennen en minstens 39 landen die een CBDC-piloot, proof-of-concept of andere gerelateerde initiatieven hebben lopen.

De Federal Reserve van de VS heeft naar verluidt geen plannen om binnenkort een digitale dollar uit te geven, maar dit kan veranderen na de verkiezingen van volgend jaar, aangezien meer kandidaten crypto-gerelateerde onderwerpen bespreken tijdens hun vroege campagnes. Robert F. Kennedy Jr., een kandidaat voor de Democratische nominatie voor president, promoot sinds mei Bitcoin als onderdeel van zijn campagne. Hij heeft onlangs voor maximaal $250.000 aan Bitcoin-investeringen bekendgemaakt.

Het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies als campagnethema’s door kandidaten als DeSantis en Kennedy illustreert de groeiende relevantie van digitale valuta in de politieke sfeer. Dit komt op een moment dat overheden over de hele wereld de mogelijkheden van digitale valuta onderzoeken en de impact ervan op traditionele financiële systemen evalueren.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsCBDC

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Lees meer