Amerikaanse schuldeiser accepteert nu ook Bitcoin vanwege grote voordelen

De Corporate Intelligence Services (CIS) maakt bekend dat ze een eigen bitcoin wallet hebben aangemaakt, waardoor klanten hun schulden kunnen afbetalen met digitale activa. De CIS is een instantie dat schuldincasso’s uitschrijft en zo geld mag innen. Ze doen ook onderzoek naar allerlei cryptocurrency-gerelateerde zaken.

Schulden afbetalen met bitcoin

Hoewel bitcoin nog lang geen breed geaccepteerd betaalmiddel is, is er voor de CIS wel een reden om de cryptomunt te accepteren. Dat beaamt ook mede-eigenaar Roger Barter in een persbericht:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Bitcoin heeft verschillende voordelen ten opzichte van cheques en creditcards. Transacties zijn direct verifieerbaar en zijn peer-to-peer (P2P) zonder tussenkomst van een derde partij. Ook zijn de transactiekosten aanzienlijk verlaagd.”

Bovendien kunnen betalingen met bitcoin volgens de oprichter, in tegenstelling tot creditcards, niet worden teruggedraaid. “Dat resulteert dat betalingen niet zomaar aan de klant of debiteur kunnen worden teruggevorderd. In de wereld van ‘high-balance collections’ is dit een gamechanger.”

Bij creditcards is dit anders, en schijnbaar is dit voor de CIS een dermate probleem dat ze in cryptovaluta echt een oplossing zien. In dit geval zorgde de afhankelijk van een derde partijen in een betaalproces klaarblijkelijk vaak voor extra zorgen. Bij het innen van grote bedragen, hadden deze partijen altijd een vinger in de pap.

Het is niet bekend hoe ze dit precies gaan doen en wat er met de bitcoin gebeurt. Zetten ze het direct om naar Amerikaanse dollars? En gebruiken ze een payment provider zoals BitPay, of ontvangen ze het direct zelf op een wallet adres? Vooralsnog zijn hier nog geen antwoorden op.

Voordelen voor debiteuren

In het persbericht geeft CIS wel aan dat ze altijd open willen blijven staan voor de nieuwste technologie om ​​snelle en doortastende incasso’s te kunnen verwezenlijken. Dat hebben ze nu dus met bitcoin gevonden. Ze zijn ook van mening dat dit soort technologie het hele proces voor klanten gemakkelijker kan maken. De tijd hiervoor is nu dan eindelijk aangebroken

CIS bestaat al meer dan een decennium en ze zijn groot geworden als onderzoeks- en incassobureau. CEO Neal Roche gaf in een verklaring te kennen dat hij graag ziet dat steeds meer bedrijven op deze manier met cryptocurrency’s betalingen voor goederen en diensten afrekenen. Hij geeft wel toe dat er nog veel barricades te overwinnen zijn.

Uiteindelijk kan het gebruik van bitcoin de debiteuren, ook wel bekend als accounts receivables (AR), helpen om beter te begrijpen waar betalingen vandaan komen. Daarnaast biedt het ook veel meer stabiliteit van de financiële administratie.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  “Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

  De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

  Bitcoin whales Nieuws
  Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

  Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

  Nieuws
  Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

  De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

  Nieuws
  Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim...

  Lees meer