Amerikaanse schuldeiser accepteert nu ook Bitcoin vanwege grote voordelen

De Corporate Intelligence Services (CIS) maakt bekend dat ze een eigen bitcoin wallet hebben aangemaakt, waardoor klanten hun schulden kunnen afbetalen met digitale activa. De CIS is een instantie dat schuldincasso’s uitschrijft en zo geld mag innen. Ze doen ook onderzoek naar allerlei cryptocurrency-gerelateerde zaken.

Schulden afbetalen met bitcoin

Hoewel bitcoin nog lang geen breed geaccepteerd betaalmiddel is, is er voor de CIS wel een reden om de cryptomunt te accepteren. Dat beaamt ook mede-eigenaar Roger Barter in een persbericht:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Bitcoin heeft verschillende voordelen ten opzichte van cheques en creditcards. Transacties zijn direct verifieerbaar en zijn peer-to-peer (P2P) zonder tussenkomst van een derde partij. Ook zijn de transactiekosten aanzienlijk verlaagd.”

Bovendien kunnen betalingen met bitcoin volgens de oprichter, in tegenstelling tot creditcards, niet worden teruggedraaid. “Dat resulteert dat betalingen niet zomaar aan de klant of debiteur kunnen worden teruggevorderd. In de wereld van ‘high-balance collections’ is dit een gamechanger.”

Bij creditcards is dit anders, en schijnbaar is dit voor de CIS een dermate probleem dat ze in cryptovaluta echt een oplossing zien. In dit geval zorgde de afhankelijk van een derde partijen in een betaalproces klaarblijkelijk vaak voor extra zorgen. Bij het innen van grote bedragen, hadden deze partijen altijd een vinger in de pap.

Het is niet bekend hoe ze dit precies gaan doen en wat er met de bitcoin gebeurt. Zetten ze het direct om naar Amerikaanse dollars? En gebruiken ze een payment provider zoals BitPay, of ontvangen ze het direct zelf op een wallet adres? Vooralsnog zijn hier nog geen antwoorden op.

Voordelen voor debiteuren

In het persbericht geeft CIS wel aan dat ze altijd open willen blijven staan voor de nieuwste technologie om ​​snelle en doortastende incasso’s te kunnen verwezenlijken. Dat hebben ze nu dus met bitcoin gevonden. Ze zijn ook van mening dat dit soort technologie het hele proces voor klanten gemakkelijker kan maken. De tijd hiervoor is nu dan eindelijk aangebroken

CIS bestaat al meer dan een decennium en ze zijn groot geworden als onderzoeks- en incassobureau. CEO Neal Roche gaf in een verklaring te kennen dat hij graag ziet dat steeds meer bedrijven op deze manier met cryptocurrency’s betalingen voor goederen en diensten afrekenen. Hij geeft wel toe dat er nog veel barricades te overwinnen zijn.

Uiteindelijk kan het gebruik van bitcoin de debiteuren, ook wel bekend als accounts receivables (AR), helpen om beter te begrijpen waar betalingen vandaan komen. Daarnaast biedt het ook veel meer stabiliteit van de financiële administratie.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over: