Amerikaanse SEC verwijdert SOL, ADA en FIL van geclassificeerde effectenlijst

11693 totale weergaven

De Amerikaanse SEC heeft Solana, Cardano en Filecoin van de lijst met geclassificeerde effecten verwijderd en de rechtszaak tegen Binance herzien, wat een grote verschuiving in de regelgeving aantoont. 

Sol, ADA en FIL geen effecten meer

De Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) heeft Solana (SOL), Cardano (ADA) en Filecoin (FIL) van de lijst met activa die als effecten zijn geclassificeerd verwijderd. Hierbij hebben ze de rechtszaak tegen Binance ook herzien. 

Deze verandering heeft geleid tot veel optimisme binnen de Solana gemeenschap, ondanks de recente trage prijsontwikkeling van de token. De verschuiving in de regelgeving kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de regulatie van de mondiale cryptomarkt. 

Rechtszaak met Binance

Eerder beschuldigde de Amerikaanse SEC Binance van meerdere schendingen van de federale effectenwet. Deze beschuldigingen omvatten onder meer het classificeren van verschillende digitale activa die op Binance worden verhandeld, waaronder Solana, Cardano en Filecoin, als effecten. 

Andere tokens die onder de loep werden genomen, zijn BNB, BUSD, MATIC, ATOM, SAND, MANA, ALGO, AXS en COTI. Deze tokens maken deel uit van de 67 activa die de SEC als effecten had geclassificeerd. Dit had een impact op meer dan $100 miljard op de cryptomarkt. 

Standpunt wijzigen

In een recent antwoord van de rechtbank heeft de SEC haar voornemen uitgesproken om haar standpunt over de ‘Third Party Crypto Asset Securities’ te wijzigen, genoemd in haar verzet tegen de motie van Binance tot afwijzing. Deze wijziging stopt de onmiddellijke noodzaak voor de rechtbank om te beslissen of deze tokens effecten zijn. 

Dit besluit kan duiden op een belangrijke verschuiving in de manier waarop sommige cryptocurrencies in de Verenigde Staten worden gereguleerd. Hierdoor ontstaat er mogelijk meer duidelijkheid over de regelgevingsstatus van veel altcoins. 

Weinig verandering voor altcoins

Ondanks het positieve nieuws over de regelgeving blijft de koers van Solana traag. Op het moment van schrijven handelt Solana voor $181,17, met een daling van 3,01% in 24 uur. Ook andere altcoins hebben gedempte prijsbewegingen laten zien. 

Echter, leden van de gemeenschap blijven hoopvol over de toekomst van Solana. Zo zijn er optimistische prijsdoelen voorgesteld. Zo heeft Yelo op X (Twitter) gezet:

https://x.com/yelotree/status/1818150304224772413

“Solana gemakkelijk naar $1K lol.”

De invloed van de herziene aanpak

De herziene juridische aanpak van de SEC gaat verder dan alleen Binance. De zaak kan de regelgevingskaders voor digitale activa over de hele wereld kunnen beïnvloeden. Door haar standpunt te verfijnen kan de SEC weg vrijmaken voor de goedkeuring van toekomstige crypto ETFs, waardoor de cryptomarkt verder kan worden geaccepteerd. 

Positieve ontwikkeling

De verwijdering van Solana, Cardano en Filecoin van de lijst met effecten van de SEC wordt door velen gezien als een positieve ontwikkeling. De aanpassing van de regelgeving kan het vertrouwen van beleggers in deze digitale activa kunnen vergroten. Ook toont dit de groeiende erkenning van de unieke kenmerken en rollen van verschillende cryptocurrencies binnen de digitale economie. 

Ondanks dat de eerste marktreactie flink gematigd is, kunnen de gevolgen van de acties van de Amerikaanse SEC een aanzienlijke invloed op de lange termijn hebben. Door meer duidelijkheid op het gebied van regelgeving te bieden, draagt de SEC bij aan het creëren van een voorspelbaarder beleggingsklimaat. Dit kan leiden tot grotere institutionele belangstelling en bredere adoptie van crypto. 

Samenvatting

Samenvattend markeert het herziene standpunt van de SEC ten aanzien van Solana, Cardano en Filecoin een belangrijke ontwikkeling in de regulering van crypto. Ondanks dat de onmiddellijke reactie van de markt bescheiden was, kunnen de effecten op de lange termijn aanzienlijk zijn. Dit kan mogelijk mondiale regelgevingskaders vormgeven en nieuwe kansen op de cryptomarkt openen. 

Lees meer over:
FILECOINSEC

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...