Amerikaanse senator stelt wetsvoorstel op voor betere regels over bitcoin

442 totale weergaven

De Amerikaanse senator Cynthia Lummis heeft een wetsvoorstel opgesteld met het doel om de belastingregels voor cryptovaluta in de VS te herzien. Momenteel is iedere bitcoinbetaling namelijk nog een belastbare actie.

Wetsvoorstel

Lummis is een bekend bitcoinliefhebber. Ze is Republikeins en vertegenwoordiger in de staat Wyoming. Een beleidsmedewerker van de politica vertelt dat ze bezig zijn met de Responsible Financial Innovation Act. Dit wetsvoorstel moet duidelijkheid verschaffen aan de industrie en gebruikers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op Twitter deelde Lummis onlangs al een sneak preview.

Een van de grootste doelen is om duidelijkheid te creëren over vermogenswinsten met betrekking tot cryptomining, staking en betalingen.

"Waar we echt naar kijken, is om digitale activa in het belastingstelsel te integreren."

In Amerika moet men vermogenswinstbelasting betalen over hun cryptobezit. Dit is een belasting op de winst die gemaakt wordt bij de verkoop van een beetje bitcoin.

Ter vergelijking: in Nederland wordt alles heel simpel op een hoop gegooid in box 3 en hoef je alleen maar het bedrag van de peildatum in de gaten te houden.

Het probleem waarmee veel Amerikanen onbewust worden geconfronteerd, is dat er heel veel momenten zijn waarop men te maken krijgt met belastbare gebeurtenissen.

Als je één bitcoin kocht voor $20.000, dit gebruikte om een Tesla van te kopen toen de prijs $35.000 was, is dat een verschil van $15.000. Hierover betaal je dan weer belasting, wat erg ongunstig kan uitpakken.

Verbeterpunten

Lummis wil hier met haar voorstel verandering in brengen de volgende punten:

  • Ten eerste zou het er een belastingvrij bedrag moeten komen voor events van minder dan $600, zodat men geen belastingaanslag hoeft te doen over de kopjes koffie die met bitcoin worden afgerekend. Lummis wil dit bedrag liever nog verder verhogen, maar weet dat het voorstel ook nog door het Senaat moet.
  • Ten tweede wil ze dat vermogenswinsten niet van toepassing zijn op "productieve" activiteiten, zoals mining.
  • Ten derde wil ze mensen in staat stellen om hun pensioenregelingen (zoals de 401(k) en IRA's) makkelijk kunnen inruilen voor cryptovaluta, zonder de enorme hordes die daar nu nog voor moeten worden genomen.
  • Ten vierde wil Lummis het eerder afgewezen amendement tegen de Infrastructure Bill van $1.000 miljard weer op de kaart zetten. De bepaling in dat wetsvoorstel definieerde "brokers" enorm breed, waardoor zelfs node-eigenaren en ontwikkelaars in de problemen zouden kunnen komen. 

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws