Sprankje hoop voor Bitcoin, Amerikaanse senators willen minder strenge eisen voor brokers

Sprankje hoop voor Bitcoin, Amerikaanse senators willen minder strenge eisen voor brokers

Twee Amerikaanse senators bundelen krachten om zich samen hard te maken voor de Bitcoin industrie. Democraat Ron Wyden en Republikein Cynthia Lummis hebben een nieuw wetsvoorstel ingediend. Het moet enkele bepalingen uit de beruchte Infrastructure Bill terugdraaien.

Amendement

Wyden is de voorzitter van de financiële commissie van de Senaat. Lummis is ook geen onbekende in de bitcoinwereld. Ze trekt in haar staat Wyoming de kar wat betreft positieve regulering van de cryptomarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

The Block maakt melding van de wijzigingen die de twee willen doorvoeren in de wetgeving. Het concept van Wyden en Lummis zegt dat het beoogt om "de regels te herzien die van toepassing zijn op rapportagevereisten die worden opgelegd aan brokers met betrekking tot digitale activa."

Kortom, het zou moeten voorkomen dat individuen die dingen doen in de cryptomarkt informatie over hun gebruikers moeten rapporteren aan overheidsinstanties.

Dit thema is al langer onderwerp van gesprek. Ook toen het wetsvoorstel in het senaat werd besproken, werd dit punt al aangekaart. Destijds werd er geen compromis bereikt, en dus werd deze sectie niet uit het voorstel gehaald.

Nu proberen Lummis en Wyden op een andere manier hun punt te maken.

De tekst uit de originele wet is fel bediscussieerd onder voor- en tegenstanders van de crypto-industrie. De wet is in het leven geroepen om ruim $1.000 miljard in het laatje te krijgen, om daarmee de plannen van de Amerikaanse regering te financieren.

Het voorstel bood echter ruimte voor een enorm grijs gebied, waardoor de definitie 'broker' erg onduidelijk werd. Daardoor zouden software-ontwikkelaars, node-eigenaren en andere individuen onderworpen kunnen worden aan rapportagevereisten van de Internal Revenue Service (IRS).

Nu komen Wyden en Lummis met een amendement op deze wet. Het gebeurt allemaal vlak voordat president Joe Biden het totaalpakket zal ondertekenen.

Wyden vertelt aan Bloomberg dat dit amendement ervoor moet zorgen dat de Amerikaanse innovatie wordt beschermd. In onderstaande tweet - uit augustus (!) - sprak Wyden zich ook al uit over hetzelfde probleem.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer het onderwerp verder wordt besproken en of/wanneer erop kan worden gestemd.

Lummis Wyden Bill by MichaelPatrickMcSweeney

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties