Amerikaanse televisieshow 60 Minutes van zondag gaat over bitcoin

Bitcoin krijgt komende week weer een mooi podium. De Amerikaanse televisieshow 60 Minutes gaat namelijk een uur lang stil staan bij Bitcoin Beach in El Salvador.

60 Minutes

Sharyn Alfonsi, journalist en correspondent van 60 Minutes, heeft een interview opgenomen met Mike Peterson. Hij is de man achter het Bitcoin Beach-project in El Zonte, een kustdorpje in El Salvador. De nieuwe aflevering wordt op 10 april uitgezonden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Al jaren was er in het dorp een social project gaande met het Hope House. In de loop der tijd is bitcoin onderdeel geworden van het community-project. Een anoniem persoon deed een grote donatie met één voorwaarde: 'het opzetten van een circulaire economie rondom bitcoin'.

En zo geschiedde. In El Zonte kun je bij tientallen winkeltjes en restaurants afrekenen met bitcoin via het Lightning Netwerk. Het was zelfs zo'n groot succes dat president Bukele het trucje heeft afgekeken en gekopieerd naar het hele land.

Amerikaanse televisieshow 60 Minutes van zondag gaat over bitcoin

Sindsdien heeft de president verschillende keren bitcoin gekocht. In totaal bezit het land nu 1.801 BTC, ter waarde van ongeveer $ 77 miljoen. Dit verhaal komt nu naar het grote doek.

60 Minutes is een televisieshow uit 1968. Het is een nog steeds veel bekeken programma. In het vorige decennium kreeg het zelfs een plekje op de lijst '60 Best Series of All Time'.

De 60 Minutes-show zal ook een exclusief interview bevatten met de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy. Hij accepteert sinds februari donaties met cryptovaluta.

El Salvador

Een enquête van de Salvadoraanse Kamer van Koophandel liet zien dat 14% van de winkeliers in het afgelopen half jaar bitcoin heeft geaccepteerd.

Zo'n 90% van de bedrijven suggereerde dat de acceptatie van bitcoin weinig invloed had op de verkoop. Intussen bouwt het land verder aan Bitcoin City en ook bitcoinobligaties. vulkanen.

Kun je niet wachten op nieuw beeldmateriaal uit El Zonte? Kijk dan ook eens onze documentaire, waarin we onder andere met Roman Martinez spraken. Hij is de community manager in El Zonte.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador