Amerikaanse Vertegenwoordiger Stelt SEC's Bitcoin-Handhaving ter Discussie

Amerikaanse Vertegenwoordiger Stelt SEC's Bitcoin-Handhaving ter Discussie

Opnieuw is er onrust in de VS over regels rondom cryptocurrency. Met name de handhaving en het beleid van de Securities and Exchange Commission (SEC) ligt onder de loep.

De Amerikaanse vertegenwoordiger Tom Emmer heeft, vanwege zorgen over de SEC's benadering van cryptocurrency, een amendement voorgesteld om de handhavingsfondsen van de SEC voor digitale activa te beperken totdat duidelijke regelgeving is vastgesteld.

Emmer, die ook dient als de Majority Whip van het Huis van Afgevaardigden van de VS, heeft zich uitgesproken over zijn zorgen met betrekking tot de recente crypto-gerelateerde acties van de SEC. Het amendement dat hij nu voorstelt zou in wezen de SEC beperken in het gebruik van haar middelen om op te treden tegen cryptocurrency-entiteiten totdat er een beter regelgevend kader beschikbaar is.

De belangrijkste zorg, zoals benadrukt door Emmer, is het waargenomen misbruik van belastinggeld, vooral wanneer de SEC zich in juridische gevechten met crypto-entiteiten begeeft. Hij betoogt dat zonder adequate regelgeving, dergelijke uitgaven kunnen worden gezien als de SEC die belastinggeld “als wapen gebruikt”.

Emmer's Voortdurende Inspanningen voor Crypto Regelgeving

Dit is niet Emmer's eerste poging om helderheid te brengen in de cryptocurrency-sector. Eerder introduceerde hij de Blockchain Regulatory Certainty Act. Deze wetgeving was bedoeld om ervoor te zorgen dat blockchain-ontwikkelaars en dienstverleners niet worden gezien als geldzenders, aangezien ze geen consumentenfondsen vasthouden. Een dergelijk onderscheid is cruciaal omdat het entiteiten zoals validators en mijnwerkers beschermt tegen classificatie onder dezelfde paraplu als bewaarders, wat onnodige compliance-lasten op hen zou kunnen leggen.

Bovendien hebben sleutelfiguren in de cryptocurrency-domein steun getoond voor Emmer's initiatieven. Dit omvat Blockchain Association CEO Kristin Smith en Crypto Council CEO Sheila Warren.

Lees meer over:
Bitcoin SEC Amerika misdaad

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties