Amerikanen kopen steeds vaker Bitcoin met creditcard, blijkt uit steekproef

Een steekproef laat zien dat Amerikaanse investeerders de creditcard niet schuwen voor hun beleggingen. Zo’n 21% geeft aan dat ze wel (tijdelijke kortlopende) schulden willen aangaan om cryptovaluta te kopen.

Bitcoin aankopen 

Het onderzoek is gedaan door GamblersPick en ze ondervraagden 1.000 Amerikanen die in cryptocurrency’s beleggen. Zoals gezegd wil 21% de creditcard gaan gebruiken voor toekomstige uitgaven. Daarnaast gebruikt 20% van hen naar eigen zeggen spaargeld voor de financiering van hun huis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Creditcard betalingen zijn in de Verenigde Staten sowieso al veel gangbaarder dan in Nederland, waar we vooral vertrouwen op de debit-betaalopties. Terwijl Bitcoin steeds meer mainstream wordt (en daardoor minder risicovol lijkt), verandert het sentiment onder millennials, zo schrijven de onderzoekers. En dan met name hun ‘bestedingspatroon’.

Uit het onderzoek blijkt dat 25% van de respondenten al eens ‘crypto’ kocht met creditcards in plaats van fiatvaluta. Ze leenden $500 van banken (of de familie) om hun portfolio op te bouwen.

Verrassend genoeg hebben babyboomers gemiddeld meer dan $4.000 geleend om cryptocurrency’s te kopen. Ter vergelijking: de jongere generaties sluiten minder leningen af om hun portfolio op te bouwen. Maar daarbij moeten we niet vergeten dat deze millennials überhaupt minder te besteden hebben.

Amerikanen kopen steeds vaker Bitcoin met creditcard, blijkt uit steekproef

Elon Musk en Snoop Dogg

De belangrijkste redenen voor de jongeren om crypto aan te houden is, niet geheel verrassend, de mogelijke prijsstijging. Ook diversificatie en een ‘hedge tegen inflatie’ doen het goed.

Amerikanen kopen steeds vaker Bitcoin met creditcard, blijkt uit steekproef

De naam Elon Musk valt regelmatig onder de Amerikanen, maar ook de traditionele investeerder Warren Buffet en de prominente rapper Snoop Dogg worden genoemd. Laatstgenoemde gaf in april te kennen dat hij 100% in Bitcoin gelooft. Opmerkelijk is dat Buffet níet in Bitcoin gelooft: hij noemde het in het verleden nog ‘rattengif in het kwadraat’.

De babyboomers hebben naar verluidt het meeste geld in cryptovaluta zitten, gemiddeld bijna $2.000. Ze willen pas winst pakken als ze meer dan 65% in het groen staan. Vrouwen blijken over het algemeen eerder geneigd om hun cryptogeld te verkopen, bijvoorbeeld om medische kosten te betalen.

31% van de Generatie Z en 17% van de millennials houden hun opties open over het afbetalen van studieleningen met crypto. Gemiddeld zijn de respondenten van plan om crypto tussen de zes maanden en vijf jaar aan te houden, wat een flinke range impliceert.

Poll

Hoe lang wil jij jouw Bitcoin vasthouden?

Reddit is momenteel het populairste platform als het gaat om informatie over cryptocurrency’s en het doen van beslissingen. Millennials kiezen voornamelijk voor Twitter en YouTube wat betreft hun ‘investeringsbegeleiding’.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsonderzoek