Rapicoon Snoop Dogg gelooft ‘honderd procent’ in Bitcoin

De Amerikaanse rapper en acteur Snoop Dogg is een Bitcoin believer. In een interview vertelt hij dat hij gelooft dat de cryptomunt een blijvende kracht is.

Snoop Dogg en Bitcoin

Snoop Dogg, het pseudoniem van Calvin Cordozar Broadus Jr., lanceerde vorige week een reeks non-fungible tokens van zijn nieuwe muzikale kunstcollectie. Hoewel de Bitcoin-space doorgaans sceptisch is over het idee van deze NFT's, is het entertainmenticoon ook positief over bitcoin (BTC) als valuta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij zegt ook dat hij gelooft dat Bitcoin er voor de lange termijn is, en dat het zal blijven bestaan:

"Honderd procent. Ik geloof in Bitcoin. Ik geloof in de technologie en ik geloof in de wereldwijde verbinding die het creëert."

Het gaat hem naar eigen zeggen niet zo zeer om de prijs, die op en neer gaat. Hij ziet het niet als een manier om snel rijk te worden, zo blijkt uit onderstaande uitspraak:

"Ik ben niet zozeer bezeten door de waarde van de munt, want ik ga al lang genoeg mee om de dingen op en neer te zien gaan. Ik weet dat het hier is om te blijven. De toekomst ontvouwt zich voor ons. Ik zie het niet als een hype tijdens deze pandemie. De pandemie heeft juist extra olie op het vuur gegooid."

In het interview met Vanity Fair praatte hij over zijn visie op de crypto-industrie. De legendarische rapper is niet onbekend met Bitcoin. Naar verluidt was het rapfenomeen een van de eerste hiphopartiesten die BTC accepteerde voor de verkoop van zijn album.

Volgens Bitcoin.com verkocht Snoop Dogg in 2013 exemplaren van zijn album voor 0,3 BTC per stuk. Tegen de huidige prijs zou dat neerkomen op bijna $20.000. Nu zet hij zijn kunstcollectie te koop als NFT via Crypto.com.

Andere artiesten

Dogg is niet de enige artiest uit de muziekwereld die bekend is met bitcoin. De frontman van de Amerikaanse hardrockband KISS weet de weg tot de cryptobeurs ook goed te vinden. Gene Simmons deelt op Twitter regelmatig aan zijn volgers waar hij mee bezig is. Naar eigen zeggen is hij een Bitcoin-miljonair.

Ook de rapper Logic heeft naar verluidt bitcoin aangeschaft. Het zou zelfs gaan om enkele miljoenen, op aanraden van zijn manager. De echte naam van Logic is Sir Robert Bryson Hall II en hij heeft ruim 2,3 miljoen volgers op Twitter.

Ook onder de oude(re) garde is Bitcoin niet onopgemerkt gebleven. Zo Sean Ono Lennon, de zoon van de legendarische frontman van The Beatles John Lennon, positief over de cryptomunt. Hij noemde het zelfs een klein lichtpuntje in het donkere jaar 2020.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Afbeelding: depositophotos

Lees meer over: