Analist: groot risico op koersdaling bitcoin na gigantische ETF-instroom

1712 totale weergaven
Vanguard

De Spot Bitcoin ETF van BlackRock haalde gisteren voor 530 miljoen dollar aan kapitaal binnen en volgens de populaire analist Skew moeten we daardoor op onze hoede zijn. Hij denk dat die instroom weleens een reden kan zijn voor mensen om aan een lokale top te denken en wat winsten te pakken.

Koersdaling op komst voor bitcoin?

Voor de Spot Bitcoin ETFs kunnen we de laatste dagen van een wedergeboorte spreken. Samen met de bitcoin koers gaan ze momenteel als een raket.

Skew is er echter niet gerust op dat die “goede tijden” gegarandeerd bij ons blijven. Meestal gaan de grote instromen, zoals die van ruim 500 miljoen dollar van BlackRock die we gisteren zagen, vooraf aan correcties van de bitcoin koers.

“Hoe bullish dit ook is, resulteerde iedere andere grote instroom van de BlackRock ETF in een correctie”, aldus de analist.

Wat dat betreft moeten we nog maar zien of bitcoin zich de komende dagen kan handhaven. Die mogelijkheid is er wel, want zaterdag spreekt Donald Trump op een bitcoin-conferentie in Amerika en de verwachtingen daaromtrent zijn hooggespannen.

De kans is groot dat het een teleurstelling wordt, maar dat bitcoin in aanloop naar dat evenement nog wat bullish momentum weet te genereren (buy the rumor, sell the news).

Vreemde data voor de Spot Bitcoin ETFs

Gisteren was een vreemde dag voor de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. Uit de data van Farside blijkt dat BlackRock dus een kapitaal van 526 miljoen dollar ophaalde, terwijl de nummer twee Fidelity het met 23,7 miljoen dollar moest doen.

Wat dat betreft ging het dus niet om een marktbrede explosie voor de Bitcoin ETFs. Hoe dat precies kan gebeuren is lastig te zeggen, maar het zou kunnen dat Skew gelijk krijgt en we hier even met een lokale top te maken krijgen.

Voor Ethereum staat er vandaag ook een belangrijke dag op het programma. Daarvoor zijn we nog enkele uren verwijderd van de ETF-lancering. Het wordt interessant om te zien of dat Ethereum een slinger kan geven en dichterbij bitcoin kan brengen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....