Analist: hier liggen de grote weerstanden voor Bitcoin

696 totale weergaven
Bitcoin daalt onder $50.000: Een kans of waarschuwing voor investeerders?

Als we Keshav Verma van NewsBTC mogen geloven, dan liggen er een aantal significante weerstanden op de loer voor de bitcoin koers. Moeten we ons dan echt zorgen maken over het einde van de bullmarkt? Laten we de cijfers induiken in een poging die vraag te beantwoorden.

Weerstand tussen $62-65.000 voor Bitcoin

Tussen de niveaus van 62.000 dollar tot 65.000 dollar ligt er volgens CryptoQuant-auteur Axel Adler een gigantische bak met weerstand voor bitcoin. Daar zou namelijk de kostenbasis voor korte-termijn holders liggen.

On-chain analyse maakt duidelijk dat hier de gerealiseerde prijs ligt voor een grote groep investeerders, die vrij recent is ingestapt. Dat is helemaal niet gek, want korte-termijn investeerders zijn per definitie niet lang geleden ingestapt en kortgeleden lag de bitcoin koers nog een stuk hoger.

In maart 2024 zagen we immers de voorlopige all-time high van ongeveer 73.000 dollar. Nu hangt bitcoin daar al lange tijd onder en zullen die investeerders zich langzaam een beetje zorgen maken over hun beslissing om voor bitcoin te kiezen.

Om bij die koersen te komen moet bitcoin nog wel een stukje stijgen. Op dit moment hangt de koers namelijk rond de 61.000 dollar. Wat dat betreft moeten we nog maar zien hoe sterk de weerstand rond die koersen daadwerkelijk is.

Veel weerstand voor bitcoin

Ook op het huidige niveau van 61.000 dollar lijkt bitcoin veel weerstand te ondervinden. We zijn hier de afgelopen dagen al eens afgewezen en ook nu lijken de bulls moeite te hebben om door te zetten.

Veel zal afhangen van de toespraak van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell die voor morgen op het programma staat. Hij klimt dan achter het spreekgestoelte tijdens het jaarlijkse Jackson Hole symposium, een door de Federal Reserve georganiseerde bijeenkomst voor centrale bankiers van over de hele wereld.

De verwachting is dat Powell tijdens het symposium meer uit de doeken doet over het toekomstige rentebeleid van zijn centrale bank, dat cruciaal is voor het verdere verloop van de bitcoin koers.

Hoe kijkt Powell tegen de Amerikaanse economie aan? Verwacht hij dat de Amerikaanse arbeidsmarkt overeind blijft? Of komen er toch nog problemen voor de belangrijkste economie ter wereld? Dat zijn allemaal vragen die stuk voor stuk belangrijk zijn voor bitcoin.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....