Bitcoin koers boven $42.220, dollar verliest terrein

De bitcoin prijs stijgt naar $41.927 op de Bitstamp grafiek, terwijl de dollar aan waarde inlevert. Wat zeggen de analisten?

Bitcoin herstelt, dollar onder druk

Volgens de onderstaande analist en handelaar Trader J is het belangrijk dat de koers vandaag boven de $41.200 sluit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op macrogebied zijn er gunstige ontwikkelingen omdat de Amerikaanse dollar tegen weerstand aanloopt. De valuta-index van de Amerikaanse dollar (DXY) corrigeerde na een hoogtepunt van 101 op dinsdag, het hoogste niveau sinds april 2020.

Volgens de Nederlandse analist en handelaar Crypto Ed was deze correctie te verwachten en wakkert dit een verder herstel van bitcoin aan.

Bitcoin koers boven $42.220, dollar verliest terrein
bron: Cointelegraph

Zijn collega handelaar en analist Rekt Capital ziet dat de Bollinger Bands, een volatiliteitsindicator op de weekgrafiek, dichter naar elkaar komen.

Volgens hem duidt dat op zogenaamde prijsdruk, wat meestal vooraf gaat aan toenemende koersschommelingen.

On-chain signalen

Zoomen we uit en kijken we naar on-chainsignalen, dan springt de Bitcoin Reserve Risk signaal in het oog.

Volgens analist Philip Swift komt deze indicator in een 'interessant gebied' terecht. Volgens hem hebben degenen die bitcoin kopen tegen de huidige reserverisico's een hogere kans om hogere rendement te behalen.

Hou wel altijd rekening met fluctuaties van de prijs naar boven én beneden. Bitcoin is een zeer volatiel beestje. Gebruik géén leverage of andere leenconstructies, want dat is te risicovol.

Bitcoin koers boven $42.220, dollar verliest terrein
bron: Glassnode

Ook de illiquide supply, het onbeschikbare aantal bitcoin op de markt, laat een stijgende lijn zien. Dus steeds minder btc op de markt. Dat past in het beeld dat 64% van alle bitcoin al minstens één jaar stilstaat, niet uitgegeven wordt.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersupdate

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...