Bitcoin prijs naar $41.754, bijna tweederde bitcoins komt niet op markt

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

1. Spent Output Age Bands

De Spent Output Age Bands metric van Glassnode zegt iets over de hoeveelheid tijd dat mensen hun bitcoin vasthouden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Elke bundel staat voor een bepaalde periode. Hoe donkerder de kleur, hoe langer de bitcoin is vastgehouden. De bundels zijn gecombineerd met het actuele handelsvolume en zo kun je elke dag zien of er veel jonge of oude bitcoin wordt verkocht.

We zien in de onderstaande grafiek over de afgelopen drie maanden dat er met name jonge bitcoin is verkocht.

Dat zijn met name korte termijn investeerders die tegen de huidige marktprijzen met breakeven of met verlies verkopen.

Weinig donkere piekjes, dus dat een signaal dat relatief weinig lange termijn investeerders (hodlers) uitgeven.

Bitcoin prijs naar $41.754, bijna tweederde bitcoins komt niet op markt
bron: Glassnode

2. UTXO Realized Price Distribution (URPD)

De indicator UTXO Realized Price Distribution (URPD) zegt iets tegen welke prijs beetjes bitcoin zijn gekocht. Het is de distributie van alle bitcoin tegen hun laatst verplaatste prijs op de blockchain.

Het geeft belangrijke marktinformatie tegen welk prijsniveau de bestaande bitcoin is aangeschaft en dan valt $41.000 op. Dat is voor relatief meer marktparticipanten een belangrijk break-even niveau in vergelijking met andere prijslevels.

Tot nu toe houdt dit level als supportniveau in ieder geval, participanten zijn nog niet geneigd om te verkopen bij dit prijslevel.

bron: TXMC

3. Bitcoin voorraad minstens 1 jaar niet verplaatst

Hieronder zien we het percentage dat minstens één jaar niet is verplaatst. Afgerond is dit percentage 64% dat al ruim 12 maanden op de blockchain slaapt.

De stijgende trend is in november 2021 ingezet, de maand dat de prijs een all-time high schreef met $69.000. Het laat iets zien van de standvastigheid van de bitcoin hodlers in de huidige markt, waar we eerder over schreven.

Bitcoin prijs naar $41.754, bijna tweederde bitcoins komt niet op markt
bron: Glassnode

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...