Analist voorziet bullmarkt voor bitcoin in 2023 en drama na de halving

Vrijwel iedere analist verwacht op basis van de geschiedenis dat bitcoin volgende jaar gaat vlammen na de halving van april 2024, maar de populaire Tony The Bull heeft een hele andere theorie. Hij verwacht namelijk dat bitcoin voor de halving al zijn piek bereikt en is juist extreem bearish over de periode na de halving.

Wat dat betreft neemt hij een zogenoemde contraire positie in en noemt hij zichzelf "de grootste bear in crypto" voor volgend jaar.

Bearish over bitcoin in 2024

Als de analyse van Tony The Bull (of toch Bear) klopt, dan krijgen we de komende maanden dus een nieuwe koersexplosie voor bitcoin. Ergens zou dat niet onlogisch zijn, omdat mensen zich mogelijk massaal zullen voorsorteren op de halving, die in het verleden zo bullish was voor bitcoin.

Dat zou ertoe kunnen leiden dat (door die hoge verwachtingen) de koers nu al begint te pompen. Zeker omdat we nu ook nog eens de Spot Bitcoin ETF van BlackRock en enkele andere grote partijen op de horizon hebben.

"De piek van de cyclus komt op het moment dat niemand het verwacht, gevolgd door de meest hevige bearmarkt ooit, omdat we hiermee de eerste Elliott Wave 12-jarige Supercyclus afronden", aldus Tony The Bull.

Analist voorziet bullmarkt voor bitcoin in 2023 en drama na de halving

Als we naar zijn grafiek kijken, dan lijkt de analist vanaf het einde van 2024 tot en met 2025 de zwaarste bearmarkt in de geschiedenis van bitcoin te verwachten. De analyse zelf is uiterst interessant, maar vergeet niet dat het hier puur en alleen om technische analyse gaat. De Spot Bitcoin ETF van BlackRock zou bijvoorbeeld een hoop kunnen veranderen.

Kritiek op bitcoin-theorie van Tony

In de reacties onder de theorie van Tony The Bull zijn ook een hoop analisten te vinden die zich niet kunnen vinden in zijn zogenoemde "left translated cycle;" waarmee hij aangeeft dat de bullrun al voor de halving gaat starten. Jason Pizzino, een andere populaire analist, geeft de theorie van Tony The Bull een kans van 5 procent.

"Een left translated cycle is hoogst onwaarschijnlijk in 2023. Hoogst onwaarschijnlijk als in dat er een kans van minder dan 5 procent is dat de cyclus zich op deze manier uitspeelt", aldus Jason Pizzino.

Voor de volgende cyclus ziet hij wel weer een grotere kans op de cyclus die Tony The Bull al voor 2023 voorspelt voor de bitcoin koers. Tony The Bull is niet zo blij met het commentaar van Pizzino en vraagt hem waar hij die 5 procent überhaupt vandaan haalt.

De moraal van het verhaal is dat ook de zogenaamde experts het niet met elkaar eens zijn over het mogelijke koersverloop van bitcoin. Laat dat de grootste les zijn en neem de informatie mee, maar vaar nooit volledig op het oordeel van een analist die zijn verhalen op Twitter publiceert.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....