Analist Willy Woo voorziet ontkoppeling van traditionele markten voor bitcoin

Bitcoin (BTC) is inmiddels een wereldwijd erkende markt. Elke dag komt er nieuws langs, maar ook op het netwerk en in de markt is er veel aan de gang. Analist Willy Woo zet 5 opmerkelijke trends op een rij.

Ontkoppeling van traditionele markten

Bitcoin koppelt zich volgens Willy Woo langzaam maar zeker weer los van de bewegingen in andere financiële markten. Woo: "Risk-on/Risk-off-correlaties met aandelen zijn een kortetermijneffect. BTC heeft deze correlatie vanwege speculanten op korte termijn. Bitcoin heeft ook een fundamenteel eigen interne markt, aangedreven door de adoptiecurve. Dat is sterker. Uiteindelijk ontkoppelt de markt; de laatste keer was oktober 2020."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

On-chain

De vraag naar bitcoin groeit op het netwerk. Ook is de vraag naar bitcoin futures weer flink aan het groeien, dat is voor het eerst sinds november 2021.

Volgens Woo is er nu spraken van een fase waarin meer bitcoin wordt gekocht en niet zo zeer verkocht. Hij trekt die conclusie uit de geldstroom van stablecoins zoals Tether.

Ook is de markt teruggevallen in oude patronen. Toch ziet hij ook wat nieuws: de marktcyclus volgt niet meer de 4-jaarlijkse cyclus. De markt heeft inmiddels miljoenen deelnemers. Van kleine investeerders tot aan landen en miljardenbedrijven. Het is logisch dat de markt zich anders gedraagt dan voorheen, er spelen immers veel meer factoren mee.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...