Bitcoiner lokt oplichter naar het Lightning Network

Felix Crisan was een cryptoscammer te slim af. De dief probeerde de bitcoiner op te lichten, maar in plaats daarvan werd het boefje in de val gelokt. Crisan kreeg de oplichter zelfs zo ver dat hij een bitcoin lightning wallet heeft opgezet.

De oplichter hoopte Crisan zo ver te krijgen om tether (USDT) te sturen. Crisan kreeg een bericht van John Carvalho, een andere bekende bitcoiner. Carvalho vroeg hem al vrij snel om geld. Crisan had door dat het ging om een oplichter en hij besloot om er wat leuks mee te doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wallet aanmaken

De oplichter werd overtuigd om een Lightning Network wallet aan te maken. De reden? Crisan gaf aan dat hij allee de tweede laag bovenop bitcoin gebruikt.

Kort na het aanmaken van de wallet kreeg de neppe Carvalho geen extra zakcentje. In plaats daarvan kreeg hij een duidelijk bericht toegestuurd: "Eat shit you fucking scammer!"

Oplichters

Er zijn heel veel oplichters online. Zeker in de wereld van bitcoin. Op Twitter, Facebook en andere grote social media proberen oplichters geld te stelen van nietsvermoedende slachtoffers.

In gesprek met CoinTelegraph geeft Crisan aan dat hij vaak berichten ontvangt van die oplichters. De beste man is al meer dan tien jaar actief bezig met bitcoin. "Ik krijg constant DM's voor het ene of het andere investeringsplan", zegt de Chief Technology Officer van Netopia Payment.

Het is waarschijnlijk niet mogelijk om de oplichter te pakken. Crisan: "Als de oplichter een kanaal zou openen met mij, dan zou het mogelijk zijn. Maar er zijn ook diensten die een soort on-demand kanaalcreatie bieden, dus dat is niet een erg betrouwbare methode. Uiteindelijk zou alleen de node-operator dit kunnen doen."

Crisan heeft ook nog een belangrijke tip: stel eerst vast dat het gaat om de persoon die je denkt dat het is.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...