Analisten geven Bitcoin koers verwachting: bear trap in zicht?

21637 totale weergaven
bitcoin koers bear trap

Vandaag steeg de Bitcoin koers boven de $ 60.000 na nieuws over een aanslag op de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. Trump raakte alleen gewoond aan zijn oor, maar het nieuws zorgde voor grote schommelingen in de Bitcoin koers. Enkele analisten gaven hun Bitcoin koers verwachting voor de komende dagen en benoemde enkele cruciale punten waar BTC boven zou moeten closen in de komende uren om een bullish vooruitzicht te hebben. Een Nederlandse analist waarschuwde echter voor een mogelijke bear trap.

Bitcoin koers bereikt hoogste punt in weken

De Bitcoin koers bereikte $ 60.423, het hoogste punt sinds 4 juli. Deze sterke prestatie in het weekend liet handelaren hopen dat de stijging zou doorzetten als de gewone markten weer open gingen. Bekende handelaar Crypto Tony zei dat het goed zou zijn als Bitcoin $ 60.500 zou vasthouden.

Analist Rekt Capital zei dat het belangrijk was dat Bitcoin de steun bij $ 60.600 vasthield om de “reaccumulatiezone” te beschermen. Hij schreef dat de Bitcoin koers minder dan 1,5% verwijderd was van dit belangrijke punt.

Bitcoin koers verwachting van de komende dagen

Bitcoin was 5% gestegen sinds 12 juli. Handelaren letten nu op de CME Group Bitcoin futures, die mogelijk een gat in de markt zouden kunnen opvullen. Nederlandse analist Daan Crypto Trades waarschuwde voor een mogelijke bear trap, vooral omdat de handelsvolumes laag waren. Hij zei dat het belangrijk was om te zien hoe de aandelenmarkten op maandag zouden openen.

De recente stijging gaf BTC/USD de kans om de belangrijke 200-daagse voortschrijdende gemiddelde (MA) te herwinnen, die op 14 juli op $ 59.207 stond. Deze MA is een van de belangrijkste indicatoren voor een bullmarkt die de afgelopen weken was verloren. Op het moment van schrijven is de Bitcoin koers boven dit belangrijke punt.

Andere belangrijke niveaus, zoals de gemiddelde kostprijs van kortetermijnhouders, liggen ook in de buurt van deze MA. Volgens gegevens van Checkonchain, gedeeld door oprichter Checkmate, was deze gemiddelde kostprijs op 10 juli $ 58.240.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...