Andrew Tate zegt $100 miljoen in bitcoin te stoppen

andrew tate crypto

Andrew Tate, voormalig kickbokser en Amerikaanse ondernemer, deelt dat hij van plan is om $100 miljoen aan bitcoin te kopen. Daarmee stopt hij volledig met fiatgeld.

In een reeks berichten op X uitte Tate zijn twijfels over het traditionele banksysteem. Hij schrijft:

“Ik weet dat het niet de bedoeling is dat ik dit in chaotische tijden doe, maar ik sta op het punt om het fiat volledig achter mij te laten en meer dan 100 miljoen dollar in bitcoin te stoppen. En ik zal zelfs bewijzen dat ik het heb gedaan.

Ik ben klaar met de banken. Ik ben klaar met hun geld. Klaar met de oplichting.”

De Amerikaan die online bekend staat als “Top G” en nogal veel controverse om zijn figuur heeft hangen, zet zich al veel langer af tegen allerlei systemen. Toch is hij geen bitcoiner in hart en nieren. Drie maanden geleden kondigde Tate nog aan dat hij $100 miljoen in een eigen cryptocurrency wilde stoppen. De belofte was dat hij deze coins dan niet zou verkopen.

Intussen hangen zijn de aanklachten en zaken rondom mensenhandel en verkrachting nog altijd gaande, terwijl hij in serieuze juridische procedures in Roemenië zit.

De autoriteiten hebben verschillende bezittingen van Tate in beslag genomen, waaronder ongeveer 21 bitcoin ter waarde van $560.000, luxe auto’s en onroerend goed ter waarde van miljoenen dollars.

Lees meer over: