Angel Drainer sluit nadat de identiteit van ontwikkelaars mogelijk bekend is geworden

899 totale weergaven

Angel Drainer, een beruchte crypto phishing app gelinkt aan meer dan $25 miljoen aan diefstallen, heeft naar verluidt zijn activiteiten gestaakt nadat zijn ontwikkelaars mogelijk werden geïdentificeerd door Match Systems.

Angel Drainer staakt zijn activiteiten

De crypto phishing app Angel Drainer, verantwoordelijk voor meer dan $25 miljoen aan gestolen geld, heeft naar verluidt zijn activiteiten gestaakt. Deze stop volgt op de mogelijke identificatie van de ontwikkelaars door het blockchain beveiligingsbedrijf Match Systems.

Identificatie ontwikkelaar

Op 16 juli om ongeveer 16.00 uur UTC kondigde Match Systems vooruitgang aan in het identificeren van de ontwikkelaars achter Angel Drainer. Ze moedigden slachtoffers aan om alle informatie te melden om het onderzoek te helpen.

Slechts twee uur na deze aankondiging meldde het Telegram kanaal van Angel Drainer dat de app was opgeschort.

Klachten en storingen van gebruikers

Na de opschorting begonnen gebruikers in Angel Drainer’s Telegram groep storingen te melden. Klachten waren onder andere onjuiste waardeberekeningen en het onvermogen van de app om geld af te tappen zoals de bedoeling was.

Een gebruiker merkte op: “Drainer is down brothers, calculatin wrong value, no prompts,” terwijl een ander opmerkte dat ontwikkelaars handmatig moesten ingrijpen.

Impact en reacties

De uitschakeling van Angel Drainer is een belangrijke overwinning in de strijd tegen crypto phishing scams. De inspanningen van Match Systems om de ontwikkelaars te de-anonimiseren onderstrepen het belang van voortdurende beveiligingsmaatregelen in de cryptoruimte.

Deze gebeurtenis volgt op vergelijkbare uitschakelingen van andere drainer apps zoals Pink Drainer en Violet Drainer, die eerder dit jaar hun activiteiten staakten.

Eerdere incidenten en bredere implicaties

Angel Drainer werd voor het eerst bekend eind 2023 en werd populair begin 2024. In februari meldde blockchain beveiligingsbedrijf Blockaid dat Angel Drainer meer dan $25 miljoen had gestolen uit bijna 35.000 wallets.

Deze malware verleidt gebruikers om tokengoedkeuringen te geven, waardoor oplichters hun vermogen kunnen overhevelen.

Pink Drainer, die zijn activiteiten in mei staakte na het stelen van $85 miljoen, en Violet Drainer, die in april werd uitgeschakeld, weerspiegelen een bredere trend van toenemende moeilijkheden voor phishing scams naarmate Ethereum wallets en andere beveiligingsmaatregelen verbeteren.

Samenvatting

De sluiting van Angel Drainer markeert een cruciale stap in het indammen van crypto phishing scams. De inspanningen van beveiligingsbedrijven zoals Match Systems en Blockaid benadrukken de voortdurende strijd tegen cybercriminelen in de digitale asset ruimte.

Omdat de industrie zich blijft ontwikkelen, blijven robuuste beveiligingsmaatregelen en proactief onderzoek essentieel om crypto-gebruikers te beschermen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....