Angst regeert de bitcoin markt, koers bij $30.400

De welbekende Fear & Greed Index heeft het laagste punt sinds de coronacrash van maart 2020 bereikt, ondanks een bitcoin koers van 30.500 dollar. Destijds viel de koers nog van ongeveer 9.000 dollar naar om en nabij de 3.000 dollar. Wat eens te meer een bewijs is dat de markt op de korte termijn vooral gebaseerd is op emoties.

'Test van de 20.000 dollar onwaarschijnlijk'

Met de koers van 30.500 dollar handelen we nog altijd in dezelfde prijsrange van de afgelopen dagen. Het lijkt erop dat de markt afwacht om een grote beslissing naar boven of naar beneden te nemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Twitterhandelaar Credible Crypto is optimistisch over de korte termijn. Hij verwacht, in tegenstelling tot sommige anderen, in ieder geval geen test van de all-time high van december 2017 die op ongeveer 20.000 dollar lag.

"Het argument voor een bitcoin koers van 13.000 dollar tot 14.000 dollar is gebaseerd op de historie waarin we vanaf de top vaak een glijpartij van 80 procent maakten. Het is dezelfde assumptie die mensen maakten op 30.000 dollar in juni 2021, voordat we naar de nieuwe all-time high van 69.000 dollar koersten in november 2021", aldus Credible Crypto.

Veel hangt echter af van de Amerikaanse Federal Reserve die de korte termijn toekomst van de markt in handen hebben met hun rentebeleid. Blijven ze steevast de rente verhogen, dan is er kans op een recessie en lagere bitcoin koersen. Het is nog maar de vraag of ze het zover laten komen, inflatie is erg, maar een recessie heeft mogelijk grotere gevolgen.

Sentiment raakt laagste punt sinds maart 2020

Het sentiment op de markt is momenteel lager dan ooit, met een score van 8/100 op de Crypto Fear & Greed Index. Dat is de laagste waarde sinds 28 maart 2020, twee weken na de enorme meltdown op de markten als gevolg van de COVID-19 lockdowns.

Grappig is dat bitcoin destijds, net als nu, al een het herstel begonnen was. Met een koers van 30.500 dollar handelen we inmiddels al 28 procent boven de koers van afgelopen week. Handelaren die op de paniek zijn ingesprongen hebben dus al een behoorlijke winst op hun aankopen kunnen pakken.

Hetgeen eens te meer het bewijs is dat je juist moet toeslaan op de momenten van paniek, mits je natuurlijk gelooft in de lange termijn potentie van bitcoin of een andere investering waar je dit principe op kunt toepassen.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....