Gaat de bitcoinkoers naar $20.000?

418 totale weergaven

Analisten die kijken naar de koers van bitcoin concentreren zich op $32.000 en $20.000 als belangrijke prijsniveaus. Zit er een daling naar $20.000 er in als bitcoin $32.000 niet breekt en houdt?

Recordaantal rode weken

De bitcoinkoers sloot op de wekelijkse grafiek iets boven de $31.300. Dat betekende voor de zevende keer op rij een wekelijkse daling, een record voor bitcoin. In de context van de Luna Foundation Guard die bekendmaakte dat het bijna alle bitcoinreserves had verkocht, was dat voor sommigen wellicht teleurstellend. Het vooruitzicht van vrijwel geen verkoopdruk vanuit LFG leek de koers niet te helpen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op Twitter deelde Phoenix, een trader met 71.000 volgers, zijn grafiek met een technische analyse van de koers.

“De komende dagen worden naar mijn mening heel belangrijk. Behoudt deze niveaus en kruip vanaf hier omhoog,” deelde hij. “Als het niet lukt, kijk ik naar $21.8-23.8. Had niet verwacht dat ik die nog moest onthouden, lol. Ik zat mis toen ik dacht dat Q1 het begin was van een ommekeer van de trend.”

Rekt Capital en Michaël van de Poppe

Rekt Capital (301.000 volgers) denkt in dezelfde richting. Mochten er vanaf hier beduidend meer verkopers zijn dan kopers, dan kijkt hij naar de zone rond de $20.000 als steunniveau.

“In 2021 liet $BTC lange wicks aan de onderkant zien tot aan dit steunniveau wat wijst op sterke interesse vanuit de kopers,” tweette hij. “Laten we eens of er binnekort kopers opduiken, want het volgende belangrijke maandelijkse steunniveau verder naar beneden ligt op ongeveer $20.000 (oranje lijn),” schrijft Rekt Capital.

De prijsactie van vorige week heeft een range gevormd, een horizontaal kanaal waarbinnen de koers beweegt. De bodem van die range ligt op ongeveer 28.000, geeft Rekt Capital aan. Zakt bitcoin door dat prijsniveau dan zou het vervolgens weleens een belangrijke weerstand kunnen zijn geworden op het moment dat de koers weer omhoog beweegt.

Michaël van der Poppe deelt een ander scenario. Ook hij kijkt naar de onderkant van de gevormde range, maar vraagt zich af of we die nog gaan testen. In dit scenario zou de koers eerst terug in de richting van $28.400 bewegen om vervolgens met een sterke impuls te stijgen tot aan de lokale high (top) van $32.800. Belangrijk daarin is dat het niveau van $30.200 wordt gebroken.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd