Anthony Scaramucci over daling bitcoin: ‘Neem een chill pill’

De oprichter van SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, heeft investeerders van het advies voorzien om rustig te blijven en zich geen zorgen te maken over de correctie die bitcoin doormaakt. Scaramucci gelooft dat bitcoin een goede investering is voor de lange termijn en dat mensen die overtuiging niet overboord moeten gooien vanwege een dip.

Ergens is dat niet vreemd, aangezien de carrière van Scaramucci voor een groot deel afhangt van het succes van bitcoin. Aan de andere kant laat hij zien zelf ook daadwerkelijk achter dit advies te staan omdat het grootste deel van zijn vermogen in bitcoin zit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stay long

De laatste dagen en zelfs de laatste weken waren geen feestje te noemen voor de meeste bitcoiners. In ieder geval niet als we kijken naar de koers, want die heeft een aantal flinke tikken gehad. Als we kijken naar de fundamentele gezondheid van bitcoin staat het netwerk er beter voor dan ooit, maar dat telt niet altijd in de markt.

Het succes van bitcoin wordt door het gros van de markt nog altijd afgemeten aan de hand van de koers. Maar de 58-jarige Scaramucci maakt zich daar op dit moment duidelijk geen zorgen over. “Iedereen is een lange-termijn investeerder, totdat je met verliezen te maken krijgen en dan raak je in paniek,” aldus de investeerder.

In tegenstelling tot analisten die beweren dat we nu in een bitcoin-winter zitten, is Scaramucci een stuk optimistischer over de korte termijn. Zo raad hij investeerders aan een “chill pill” te nemen en rustig te blijven zitten in hun bestaande posities.

Dit is niet de eerste keer dat Scaramucci bullish is in barre tijden. Ook aan het einde van november 2021, op het moment dat de nieuwe Omicron-variant opkwam, gaf hij aan dat dit volgens hem een perfect moment was om meer bitcoin te kopen.

Investeer niet alles in bitcoin

Ondanks zijn persoonlijke overtuigingen en de grote positie die hij zelf heeft, adviseert hij mensen om geen al te grote risico’s te nemen. Volgens Scaramucci is een allocatie van 1 tot 4 procent de beste manier om in te stappen. De redenatie achter deze strategie is redelijk simpel.

Als bitcoin aan een nieuwe run omhoog begint pak je alsnog een prachtig rendement en als we zakken blijft je verlies beperkt tot die 1 tot 4 procent. Het idee van Scaramucci is dat mensen dankzij die allocatie van 1 tot 4 procent op onderzoek uitgaan.

De meeste mensen die bitcoin langer bestuderen komen vervolgens tot de conclusie dat dit een onderdeel van de toekomst wordt. Wat ze tot de volgende conclusie brengt: we hebben meer bitcoin nodig. Bijna iedereen die zich identificeert als ‘bitcoin maximalist’ heeft dit pad bewandeld.

Poll

Raak jij in paniek tijdens grote dalingen van bitcoin?Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....